Ειδικές προβολές και Εργαστήρια για τα Σχολεία της Κρήτης από το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Ειδικές προβολές και Εργαστήρια για τα Σχολεία της Κρήτης από το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων από τις 23 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση του  7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) και η διοργάνωση ανακοίνωσε το ειδικό πρόγραμμα για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ένα πλούσιο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ΕΙΔΙΚΑ για τη Σχολική Κοινότητα, το οποίο περιλαμβάνει: 

 • 13 ειδικές προβολές για σχολεία (με ειδική κατανομή ανά ηλικία)
 • 53 ειδικά εργαστήρια για σχολεία με θέματα οπτικοακουστικά και όχι μόνο

Επίσης

 • Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα με τίτλο ΕΓΩ Ο ΑΛΛΟΣ.
 • Ειδικό εργαστήρι δημιουργίας ταινίας με χρήση κινητού τηλεφώνου – εργαστήρι ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Και αν ήσουν Εσύ» και ειδικότερα στη «δράση ΜΑΖΙ», που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
 • Εργαστήρια animation, δημιουργίας ταινίας, ραδιοφώνου, θεατρικού παιχνιδιού κ.α

Με βάση τα παραπάνω καλούνται οι σχολικές μονάδες της Κρήτης  να δηλώσουν τη ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή των σχολείων τους.

Πληροφορίες για τις ταινίες (ημέρες και ώρες προβολής) καθώς και για τα εργαστήρια, υπάρχουν στη διεύθυνση: https://archive.chaniafilmfestival.com/provoles-ergastiria-sxoleion/

Στην ίδια διεύθυνση υπάρχουν και οι ηλεκτρονικές φόρμες υποβολής αίτησης συμμετοχής στις προβολές και στα εργαστήρια. Σημειώνουμε ότι οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ γίνονται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ και θα πρέπει να αποσταλούν ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.

Στο κυρίως πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες (23 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2019) θα πραγματοποιηθούν:

 • Προβολές περισσότερων από 150 ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους απ’ όλο τον κόσμο
 • 11 ειδικά master class και εργαστήρια, κάποια ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
 • Μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις
 • Περίπου 50 δημιουργοί θα βρεθούν μαζί μας μαζί με τις ταινίες τους.
 • Σημειώνουμε, ότι το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 με τη μοναδική εμβληματική ταινία «ΣΤΕΛΛΑ» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, με τη Μελίνα Μερκούρη. Η προβολή θα γίνει παρουσία εκπροσώπων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και συνεργατών του Μιχάλη Κακογιάννη.
 • Η τελετή λήξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με την προβολή των 20 ταινιών που δημιουργήθηκαν με σχολεία των Χανίων, τη σχολική χρονιά 2018 – 2019, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
 • Το πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ολοκληρώνεται το Σάββατο 2 Νοεμβρίου με την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί με θέμα «Κινηματογράφος και Σχολείο» με τη συμμετοχή 10 εισηγητών από Ελλάδα και εξωτερικό από τον χώρο της εκπαίδευσης και του κινηματογράφου. [Συμμετοχή με ηλεκτρονική δήλωση. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής]
 • Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ υπάρχει ειδικό βιωματικό εργαστήριο από την εκπαιδευτική δράση cineΓραφήματα με τίτλο «Κινηματογραφικές λέσχες για παιδιά: Η απόλαυση της θέασης» [Συμμετοχή με ηλεκτρονική δήλωση. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής]

Ειδικό εργαστήρι της ομάδας ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟ με θέμα «Η παιδαγωγική Φρενέ. Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση». [Συμμετοχή με ηλεκτρονική δήλωση. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής].

Επίσης, θα γίνουν ειδικές εκδηλώσεις, εκθέσεις κ.α., καθώς και μια σειρά άλλες δράσεις που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες στο site του Φεστιβάλ (www.chaniafilmfestival.com). ΟΛΕΣ οι δράσεις του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) και της εκπαιδευτικής δράσης cineΜαθήματα είναι ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Προτείνουμε όμως, όπως και κάθε χρόνο, την ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ εισφορά σε τρόφιμα μακράς διαρκείας ή σε φάρμακα, τα οποία θα δοθούν σε Κοινωνικές Δομές των Χανίων καθώς και στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χανίων. Από τη φετινή διοργάνωση συγκεντρώνουμε τρόφιμα και φάρμακα και για τα αδέσποτα της πόλης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και ΘρησκευμάτωνΑ.Π. 90780/Δ2 / 06-06-2019 και Α.Π. 123444/Δ7 βάση της θετικής εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) με το με αρ. πρωτ. 28/11-07-2019. Πεδίο εφαρμογής οι σχολικές μονάδες όλης της Κρήτης κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ και για όλο το σχολικό έτος 2019-2020.

Το  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα

τελούν υπό την Αιγίδα:

των Υπουργείων

Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Πολιτισμού και Αθλητισμού,

Τουρισμού

και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

υποστηρίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων,

σχεδιάζονται και υλοποιούνται

από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης,

αποτελούν συνδιοργάνωση

της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,

του Πνευματικού Κέντρου Χανίων,

των Δήμων Χανίων και Πλατανιά

και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

και έχουν τη συνέργεια των σημαντικότερων φορέων

 του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Μεγάλος Χορηγός

 COSMOTE  TV

Χορηγοί

Πλαίσιο / Βοτανικό Πάρκο / SAMARIA / ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΑΝΕΚ Lines + Blue Star / SYNKA / ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ / ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ