9 CFF Logo

από 21.10.2020 έως 31.10.2020 στα Χανιά

Υποβολή ταινιών:
29.03.2021 - 30.05.2021

Κανονισμός Υποβολή Ταινιών στο 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

 1. Το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 30 Οκτωβρίου 2021 στα Χανιά της Κρήτης.
 2. Το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων παρουσιάζει για πρώτη φορά Διαγωνιστικό Τμήμα. Οι ταινίες που θα συμμετέχουν στο Διαγωνιστικό θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή που θα συσταθεί για αυτόν τον σκοπό.
 3. Τα βραβεία αφορούν στις παρακάτω κατηγορίες : Βραβείο Ταινίας Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους, Βραβείο Ταινίας Μυθοπλασίας Μικρού Μήκους, Βραβείο Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους, Βραβείο Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους, Βραβείο Ταινίας Animation.
 4. Το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων απονέμει και Βραβεία Κοινού στις παραπάνω κατηγορίες. Για την ορθή διαδικασία της ψηφοφορίας και της απονομής την ευθύνη έχει το Φεστιβάλ.
 5. Στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα απονεμηθούν επίσης και τα βραβεία.
  Α) Βραβείο Εκπαιδευτικής Δημιουργίας «Γουόλτερ Λάσαλι» που έχει θεσπίσει και απονέμει το ΕΚΟΜΕ.
  Β) Βραβείο «#ThisisEU-Ευρωπαικές Αξίες» που έχει θεσπίσει και απονέμει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.
 6. Από τις ταινίες που προβάλλονται στο Φεστιβάλ, μέρος συμμετέχει στο πρόγραμμα βραβείων με την ένδειξη Υποψηφιότητα Για Βραβείο CFF9 και μέρος αυτών στο γενικό πρόγραμμα προβολών με την ένδειξη CFF9 Official Selection, κατόπιν σχετικής απόφασης του Φεστιβάλ.
 7. Τα μέλη των κριτικών επιτροπών θα ανακοινωθούν μετά το τέλος της περιόδου υποβολής των ταινιών και πριν την έναρξη του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
 8. Για τη συμμετοχή ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων δεν απαιτείται αποκλειστικότητα προβολής ή ελληνικής πρεμιέρας της ταινίας.
 9. Οι υποβολές ταινιών ξεκινούν στις 29 Μαρτίου και ολοκληρώνονται στις 30 Μαΐου 2021. Οι προκριθέντες στο Φεστιβάλ θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2021.
 10. Η ταινία θα πρέπει να είναι παραγωγή των τριών τελευταίων χρόνων (2018-2021).
 11. Οι συμμετέχοντες στο 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συμφωνούν με την προβολή της ταινίας τους είτε στον φυσικό χώρο διεξαγωγής της διοργάνωσης είτε σε ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον με ελεγχόμενη πρόσβαση (στην περίπτωση που συνεχίσουν να υπάρχουν περιορισμοί λόγω Covid-19).
 12. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων προβάλει ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation.
 13. Ταινίες κάτω των 10 λεπτών θεωρούνται πολύ μικρού μήκους, από 10 έως 50 λεπτών θεωρούνται μικρού μήκους, ενώ άνω των 50 λεπτών θεωρούνται ως μεγάλου μήκους.
 14. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα https://filmfreeway.com/CHANIAFILMFESTIVAL-931525
 15. Για το προκριματικό στάδιο επιλογής, η υποβολή των ταινιών θα πρέπει να γίνεται μέσω διαδικτυακού συνδέσμου, YouTube ή Vimeo, αποστέλλοντας μαζί και τους κωδικούς πρόσβασης.
 16. Οι ταινίες που θα επιλεγούν θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά σε USB stick ή σκληρό δίσκο (επιστροφή μετά το πέρας του Φεστιβάλ, εφόσον ζητηθεί) στην διεύθυνση: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης / Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / ΤΘ 3 Δημοκρατίας και Χάλη Βαμβακόπουλο ΤΚ 73135 Χανιά Κρήτης. (Εναλλακτικά και κατόπιν συνεννόησης θα μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά μέσω σχετικής πλατφόρμας.)
 17. Οι ελληνόφωνες ταινίες θα πρέπει να έχουν πάνω στην εικόνα αγγλικούς υπότιτλους (hard-coded).
 18. Για τις μη ελληνόφωνες ταινίες που δεν διαθέτουν ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους θα πρέπει να αποσταλεί η ταινία χωρίς υπότιτλους («καθαρή») μαζί με ένα ξεχωριστό αρχείο με τους αγγλικούς υπότιτλους, χρονισμένους σε μορφή SRT.
 19. Επίσης θα πρέπει να αποσταλεί Trailer με αγγλικούς υπότιτλους, καθώς και πλήρες press kit (φωτογραφίες, περιγραφή, πλήρη λίστα ηθοποιών και συντελεστών, αφίσα, κ.α.) για προωθητικό σκοπό.
 20. Η τελική κόπια που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ θα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε:
  DCP ή:
  File / Αρχείο: mp4
  Codec: H.264
  Resolution/ Ανάλυση: 1920×1080
  Aspect ratio: 16:9
  Scan type: Progressive
  Bitrate: 10000 – 12000 Kbps
  Frame rate: 25 fps
  Audio / Ήχος: AΑC, 256 – 320 Kbps, 48000 Hz
 21. Το υλικό θα πρέπει να έχει συγκεντρωθεί στα γραφεία του Φεστιβάλ μέχρι και την 20/08/2021.
 22. Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα – με την σύμφωνη γνώμη των δημιουργών – να προβάλει μέρος του προγράμματός του σε παράλληλες εκδηλώσεις του μετά το πέρας του Φεστιβάλ.
 23. Οι ταινίες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αποτελούν περιεχόμενο έρευνας και αναφοράς για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του CFF edu που αναπτύσσει και παρουσιάζει το Φεστιβάλ καθ΄ όλη την διάρκεια της χρόνιας. Σε περίπτωση ενδιαφέροντος από πλευράς του Φεστιβάλ για την ένταξη ταινίας στο CFF edu, θα υπάρξει σχετική επικοινωνία.
 24. Το Φεστιβάλ εντάσσει στο πρόγραμμά του ταινίες σε ειδικές θεματικές και αφιερώματα.
 25. Το Φεστιβάλ αναλαμβάνει την φιλοξενία των συμμετεχόντων σκηνοθετών στα Χανιά για 2 διανυκτερεύσεις.
 26. Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει οποιαδήποτε αίτηση, α) εάν αυτή δεν έχει συμπληρωθεί άρτια , β) εάν δεν έχει σταλεί εντός της προθεσμίας υποβολής και γ) εάν το περιεχόμενο της ταινίας είναι προσβλητικό και προωθεί ρητορική μίσους.
 27. Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να μην εντάσσει στο πρόγραμμά του υλικό που δεν είναι σχετικό με το χαρακτήρα και τους σκοπούς του.
 28. Το Φεστιβάλ έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να καθορίσει το πρόγραμμα προβολών των ταινιών (μέρα και ώρα).
 29. Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένα αποσπάσματα της ταινίας ή του trailer για προωθητικούς σκοπούς.
 30. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραχωρούν συνεντεύξεις στην ομάδα επικοινωνίας και στους χορηγούς επικοινωνίας του Φεστιβάλ και να φωτογραφίζονται, εφόσον αυτό τους ζητηθεί.
 31. Μέρος του Φεστιβάλ θα κινηματογραφηθεί για τον σκοπό της διατήρησης αρχειακού υλικού και για την προώθησή του στο κοινό. Το κοινό ή οι συμμετέχοντες, των οποίων η παρουσία θα είναι εμφανής στο υλικό αυτό, δεν έχουν το δικαίωμα να εγείρουν καμία απαίτηση από την εταιρεία διοργάνωσης.
 32. Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συνεπάγεται την αποδοχή όλων των παραπάνω κανονισμών.
 33. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο [email protected]
TOP