Οι Άνθρωποι πίσω από το CFF

Mattheos frantzeskakis - chania film festival

Ματθαίος Φραντζεσκάκης

Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (https://www.chaniafilmfestival.com), και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στην Εκπαίδευση https://cff-e-edu.gr/

Γεννήθηκε στα Χανιά όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει κύκλους σπουδών στην δημοσιογραφία, στην διοίκηση μονάδων πολιτισμού, τον κινηματογράφο και την διοίκηση φορέων Κοινωνικής Οικονομίας. Από το 1995 δίδαξε σε δομές της τυπικής και της άτυπης εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί σε έντυπα, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Από το 2002 διευθύνει την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης την εφημερίδα γνώμης και πολιτισμού «Πυξίδα της Πόλης» και τις ομώνυμες εκδόσεις. Από το 2000 ασχολείται με τον κινηματογράφο και ιδιαίτερα με την εκπαιδευτική του διάσταση. Έχει συμμετάσχει στην παράγωγη σημαντικών ντοκιμαντέρ, εκπαιδευτικών ταινιών, βιβλίων καθώς και στην διοργάνωση δεκάδων εκδηλώσεων. Έχει συνυπογράψει το σενάριο στο ντοκιμαντέρ Άλλος Δρόμος Δεν Υπήρχε σε σκηνοθεσία Σταύρου Ψυλλάκη.Το 2018 έκανε την έρευνα και έγραψε το σενάριο για το Ντοκιμαντέρ Λουλούδια που Μαράθηκαν Νωρίς το οποίο συν-σκηνοθετεί. Επίσης υπογράφει την σκηνοθεσία σε 3 μικρού μήκους ταινίες. Έχει την διεύθυνση παραγωγής σε περίπου 40 εκπαιδευτικές ταινίες.

Petros tsarknias - chania film festival

Petros Tsarknias

Management of Administrative and Financial CFF

He was born in Germany and lived there until he went to the Primary School in Aridaia Pella. There he lives and works today as an economist and electricity producer. He studied Business and Organization Management at the Hellenic Open University and continued with postgraduate studies in the Management of Cultural Organizations, in the administration of Sport and today continues with studies in the Sociology of Sport. He is a founding member of the Association of Friends of Music of Almopia is a member of several cultural associations either participating in their administration or as a simple member and participates in the "parental movement" of education. He has organized the production of musical publications and performances and participated in the organization of many cultural and sports events. Since 2011 he participates in the management of the Cultural Society of Crete.

""

Νίκος Ιγγλεζάκης

Δημιουργικό CFF

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Σπούδασε Marketing, Business Management και Γραφικές Τέχνες και βρίσκεται στον χώρο της διαφήμισης από το 2000. Ιδρυτής και εταίρος της εταιρίας Next Step ΕΠΕ στα Χανιά, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και διακρήθηκε στην φωτογραφία.

Μετά από 8 χρόνια εργασίας σε Σύδνευ, νότια Γερμανία και στην Ζυρίχη, ως Senior UX/UI Specialist, επέστρεψε στα Χανιά όπου και εργάζεται στην εταιρία Inglelandi Digital Agency. Ασχολείται φωτογραφικά και με το καλλιτεχνικό γυμνό.

"Lefteris

Λευτέρης Λαμπράκης

Επιμέλεια Εκθέσεων, Παράλληλων Δράσεων CFF

Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Μαθήτευσε στη Σκηνογραφία και στη Ζωγραφική στο πλευρό του Σκηνογράφου, Γιάννη Κύρου και σπούδασε Θέατρο στο εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής με την Μάγια Λυμπεροπούλου και τραγούδι με τη Λένα Γιγάντε. Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους θεατρικούς Σκηνοθέτες και συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Συνεργάστηκε επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, παρουσιάζοντας κινηματογραφικά θέματα σε εκπομπές του καναλιού.

Στα Χανιά έχει επιμεληθεί αρκετές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων «Ο Ζορμπάς επιστρέφει στον τόπο του, 50 χρόνια μετά» (2015), «Ο κόσμος του Γιάννη Κύρου» (2015), «Greece fights on - Έκθεση αφισών του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου» (2016), «Ολυμπιακό ταξίδι - Το πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων μέσα από τις αφίσες της διοργάνωσης» (2016). Είναι ο επιμελητής των εκθέσεων του CFF, καθώς και ο συγγραφέας – επιμελητής πολλών από τις εκδόσεις του Φεστιβάλ. Το 2019, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πυξίδα της Πόλης το βιβλίο του, «Από τα Χανιά στη Χολλυγούνδη. Η ιστορία του Κινηματογράφου στη πόλη των Χανίων».

""

Χαρά Ανδρεάδου

Επιστημονικός συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Η Χαρά Ανδρεάδου έχει κάνει προπτυχιακές σπουδές στα Παιδαγωγικά, στην Ιστορία και στην Αρχαιολογία και μεταπτυχιακά στη Διδακτική των Κοινωνικών Επιστημών και στις Πολιτισμικές Σπουδές. Έχει εργαστεί ως δασκάλα σε δημόσια και πειραματικά σχολεία, ως αρχαιολόγος σε ανασκαφές στην Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία, ως ιστορικός στα πεδία της σχολικής, δημόσιας και προφορικής ιστορίας, ως μουσειοπαιδαγωγός στο σχεδιασμό και στην εμψύχωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μουσείων και χώρων πολιτισμικής αναφοράς και ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων στους τομείς της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της αξιοποίησης των ΤΠΕ για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Από το 2011 είναι σχολική σύμβουλος α/θμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη.Έχει συμμετάσχει, ως συντονίστρια εργαστηρίων και επιμορφώτρια, σε σημαντικά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών και ενηλίκων (ενδεικτικά: Μελίνα-Εκπαίδευση & Πολιτισμός-ΥΠ.ΠΟ/ΥΠΕΠΘ, ΕΚΔΔΑ, Φωτόδεντρο-ΙΤΥΕ/Διόφαντος, Νέο Σχολείο-ΙΕΠ, Erasmus+, Grundtvig). Τα ενδιαφέροντά της, οι έρευνες και οι δημοσιεύσεις της εστιάζουν σε ζητήματα ιστορικής εκπαίδευσης, δημόσιας και προφορικής ιστορίας, πολιτισμικής διαχείρισης, εκπαίδευσης ενηλίκων και αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Επιστημονική Συνεργάτης Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

""

Σταύρος Γρόσδος

Επιστημονικός συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Ο Σταύρος Γρόσδος είναι διδάκτορας Οπτικοακουστικού Γραμματισμού και Δημιουργικής Γραφής στην Εκπαίδευση (Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική της Γλώσσας. Εργάσθηκε ως Σχολικός Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (2007-2018). Δίδαξε, ως εξωτερικός συνεργάτης, στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών ΤΟΥ Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από τα ζητήματα της διδακτικής της γλώσσας, της διδακτικής της τέχνης, της δημιουργικής γραφής και του οπτικοακουστικού γραμματισμού. Έχει εισηγηθεί σε συνέδρια και έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στον τομέα των επιμορφωτικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Βιβλία του: Το πανηγύρι των χρωμάτων (1996), Δημιουργικά Χρωματιστά Παιχνίδια (1998), Γλώσσα και Τέχνη (2003), Ο ξένος, ο άλλος, ο διαφορετικός: Μήπως είμαι εγώ; (2005), Παιχνίδια φιλαναγνωσίας και αναγνωστικές εμψυχώσεις (2011), Δημιουργικότητα και Δημιουργική Γραφή. Από το παιδί γραμματέα στο παιδί δημιουργό κειμένων (2014), Εικόνα και Δημιουργική Γραφή (2017), Κινηματογράφος και Δημιουργική Γραφή. Μαθήματα κινηματογραφικού γραμματισμού (2018).

""

Κοβότσος Άγγελος

Σύμβουλος Σεναρίου και Σκηνοθεσίας Εκπαιδευτικών Ταινιών CFF edu

Ο Άγγελος Κοβότσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά και κινηματογράφο. Παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια Script Development στο πρόγραμμα MEDEA. Στην φιλμογραφία του, από το 1989 έως σήμερα, περιλαμβάνονται πάνω από 200 ντοκιμαντέρ για τη δημόσια τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ενδεικτικά αναφέρουμε: «Encardia, η πέτρα που χορεύει» (Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ Φεστιβάλ Βερολίνου Hellas Film Box 2016, Βραβείο κοινού φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2012, Τιμητική διάκριση La Speccia 2012), «Έβγα ήλιε, κάτσε ήλιε» (Βραβείο σεναρίου εκκ 2003), «David Kennedy, σμιλεύοντας τη ζωή» (Βραβείο σκηνοθεσίας φεστιβάλ Ιεράπετρας 2015), «Καιρός για ήρωες» (Βραβείο φεστιβάλ Χαλκίδας 2014), Πολλά από αυτά έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.

""

Κοσμαδάκης Κώστας

Συντονισμός Δημιουργικής Ομάδας CFF

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Σπούδασε ηχοληψία στη σχολή κινηματογράφου και τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου και στο Ι.Ε.Κ ΑΚΜΗ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στον κινηματογράφο και τη μουσική παραγωγή. Έμεινε στην Αθήνα μέχρι το 2004 όπου εργάστηκε σε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και σε τηλεοπτικές παραγωγές. Το 2004 επέστρεψε στα Χανιά και για τα επόμενα 12 χρόνια εργάστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό. Παράλληλα συμμετείχε σε ταινίες μικρού μήκους, σε διαφημιστικά σποτ και σε ντοκιμαντέρ έχοντας άλλοτε την επιμέλεια του ήχου και άλλοτε της κινηματογράφησης και του μοντάζ. Τα τελευταία χρόνια μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Kostas marinakis - chania film festival

Kostas Marinakis

Technical Issues Management

He was born in Chania. He studied computer engineering at Glasgow Scotland. He worked in Athens for major IT companies. In 2006 he moved permanently to Chania. Since then he has cooperated with the TEI of Crete in the department of electronic engineering. At the same time he works in the private sector in electronics and software production companies. He has attended film courses at the Chania Film Workshop and has been involved in productions of amateur short films ever since.

Kyriakos charitakis - chania film festival

Kyriakos Charitakis

Development of CFF Educational Actions

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Η πρώτη επαφή με τη δημιουργία ταινιών ήταν το 2006. Το 2007 δημιούργησε με το 7ο Λύκειο Ηρακλείου την ταινία Ο Μοτοσικλετιστής, η οποία διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Το 2009 ξεκίνησε συνεργασία με τα Cine-μαθήματα και την Πολιτιστική Εταιρία Κρήτης. Τα επόμενα χρόνια, δημιουργεί και συνεργάζεται σε μικρού μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ. Έχει παρακολουθήσει πολλές μαθητικές ταινίες στο Φεστιβάλ Ολυμπίας το οποίο επισκέπτεται κάθε χρόνο. Από το 2013, διδάσκει τις κινηματογραφικές τεχνικές, κατά τη διάρκεια των Φεστιβάλ Ολυμπίας, σε σχολεία που τα επισκέπτονται και δημιουργεί μαζί με μαθητές μικρού μήκους ταινίες ντοκιμαντέρ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Βασικό μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας και της δημιουργικής ομάδας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Eleana pontikaki - chania film festival

Eleana Pontikaki

Production and Management of Special and Parallel CFF Actions

Η Ελεάννα Ποντικάκη σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Μουσειολογία. Δούλεψε από το 2007 έως το 2014 στην Μπιενάλε της Αθήνας ως βοηθός επιμελήτρια και συντονίστρια παραγωγής καλλιτεχνικών έργων, στον συντονισμό οργάνωσης εθελοντών και φοιτητών πρακτικής εξάσκησης και στον σχεδιασμό και παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Από το 2015 ζει στα Χανιά και συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στην οργάνωση παραγωγής και στον συντονισμό δράσεων. Έχει επιμεληθεί καλλιτεχνικές εκθέσεις σε project spaces της πόλης και έχει εργαστεί σε παραγωγές έργων παραστατικών τεχνών.performances.

""

Κορωνιωτάκη Κατερίνα

Επικοινωνία / Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών δράσεων CFF

Γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει μεγαλώσει στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Σπούδασε Ιστορία και Θεωρία Κινηματογράφου στο Τμήμα Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει παρακολουθήσει προγράμματα για Κινηματογραφικούς Εκπαιδευτές με έμφαση στη χρήση του κινηματογράφου ως εργαλείο εκμάθησης και τον Κινηματογραφικό Γραμματισμό. Έχει συμμετάσχει στην παραγωγή και δημιουργία μαθητικών και επαγγελματικών ταινιών καθώς και πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Κρήτη. Από το 2017 συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στην οργάνωση επικοινωνίας και την υλοποίηση κινηματογραφικών εργαστηρίων.

Maria Michelogianni

Production and Management of Special and Parallel CFF Actions

""

Εμμανουηλίδου Ευφροσύνη

Συντονισμός Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Είναι εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σπούδασε μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει κύκλους επιμορφώσεων για το θέατρο στην εκπαίδευση από το ΔΗΠΕΘΕΚ και «Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην Εκπαίδευση». Παρακολούθησε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων « Cineγραφήματα» και «Κινηματογραφική λέσχη στο σχολείο», ενώ συμμετείχε ως επιμορφώτρια στη δράση του « e-lesxi στο σχολείο». Τα τελευταία τρία χρόνια συμμετέχει με την ομάδα του σχολείου της στο πρόγραμμα «cineμαθήματα» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Συμμετέχει στον συντονισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

""

Νεμπαυλάκη Σοφία

Συντονισμός Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Γεννήθηκε το 1975 είναι έγγαμη με δυο παιδιά και κατοικεί στα Χανιά. Σπούδασε στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με κατεύθυνση Κοινωνική Πολιτική. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του ΜΠΣ «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι υπάλληλος στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Δυτικής Κρήτης. Στο παρελθόν είχε εργαστεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Από το 2017 είναι εθελόντρια στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, συντονίζοντας οργανωτικά τις εκπαιδευτικές δράσεις και τα επιμορφωτικά του προγράμματα.

""

Σκούληκα Ευαγγελία

Συντονισμός Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο αλλά μεγάλωσε στα Χανιά . Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον τομέα Παραγωγής και Διοίκησης από το Πολυτεχνείο Κρήτης και εργάζεται στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Δυτικής Κρήτης. Στα πλαίσια της επαγγελματικής της δραστηριότητας έχει σχεδιάσει, οργανώσει και υλοποιήσει πολλές εκδηλώσεις και συνέδρια ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί με τους τομείς της διατήρησης αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, βιώσιμης ανάπτυξης - αειφορίας και εκδόσεων αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Τα τελευταία χρόνια αναζητώντας οάσεις πολιτισμού και τέχνης στην ζωή της, παρακολουθεί, συντροφεύει ενεργά και συνδράμει τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και κυρίως τα εκπαιδευτικά του προγράμματα υποστηρίζοντας οργανωτικά την διοικητική και παιδαγωγική τους δομή.

Vergeraki Cleopatra

CFF Creative Team

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Σπούδασε ηχοληψία στο Ι.Ε.Κ ΑΚΜΗ. Εργάστηκε ως ραδιοφωνική παραγωγός και ηχολήπτρια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς των Χανίων. Για 14 χρόνια βρέθηκε στο τεχνικό τμήμα τηλεοπτικού σταθμού των Χανίων ως χειριστής κονσόλας εικόνας, ηχολήπτρια και υπεύθυνη ροής προγράμματος. Τα δύο τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ως μοντέρ.

Levendelis Manolis

CFF Creative Team

Γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολούταν με τους υπολογιστές και το μοντάζ, δημιουργώντας πολλές μικρού μήκους ταινίες με τους συμμαθητές του. Στην ηλικία των 17 δούλεψε για πρώτη φορά ως βοηθός παραγωγής στην σειρά “Το Νησί”. Το 2013 αποφοίτησε από την ΙΕΚ ΑΚΜΗ ως Μοντέρ και δύο χρόνια αργότερα από το Queen Margaret University ως Σκηνοθέτης Κινηματογράφου. Το 2014 δημιούργησε την πρώτη επίσημη μικρού μήκους ταινία του με τίτλο “ Dolls”. Οι ταινίες “LyssaVirus” και “Οκτώ Δεύτερα” ακολούθησαν με διακρίσεις. Από το 2010 έως τώρα έχει συμμετέχει σε μεγάλου μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ, ελληνικής και ξένης παραγωγής. Έχει συνεργαστεί με γνωστούς σκηνοθέτες και έχει δημιουργήσει βιντεο κλιπ καθώς και διαφημιστικά. Τα τελευταία χρόνια είναι στην δημιουργική ομάδα του Chania Film Festival συμμετέχοντας - μεταξύ άλλων - στην παραγωγή των μαθητικών ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ.

TOP