από 21.10.2020 έως 31.10.2020 στα Χανιά

Υποβολή ταινιών:
06.04.2020 - 17.05.2020

Κανονισμός Υποβολή Ταινιών στο 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

 1. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων πραγματοποιείται από 21 Οκτωβρίου έως 31 Οκτωβρίου 2020 στα Χανιά της Κρήτης.
 2. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ΔΕΝ είναι διαγωνιστικό Φεστιβάλ.
 3. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων απονέμει ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ. Για την ορθή διαδικασία της ψηφοφορίας και της απονομής την ευθύνη έχει το Φεστιβάλ.
 4. Από τις ταινίες που προβάλλονται στο Φεστιβάλ, μέρος συμμετέχει στο πρόγραμμα βραβείων κοινού με την ένδειξη Υποψηφιότητα Για Βραβείο Κοινού CFF8 και μέρος αυτών στο γενικό πρόγραμμα προβολών με την ένδειξη CFF8 Official Selection, κατόπιν σχετικής απόφασης του Φεστιβάλ. Σχετικά αποφασίζει το Φεστιβάλ.
 5. Για τη συμμετοχή ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων δεν απαιτείται αποκλειστικότητα προβολής ή ελληνικής πρεμιέρας της ταινίας.
 6. Οι υποβολές ταινιών ξεκινούν στις 6 Απριλίου και ολοκληρώνονται στις 17 Μαΐου 2020. Οι προκριθέντες στο Φεστιβάλ θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020.
 7. Η ταινία θα πρέπει να είναι παραγωγή των τριών τελευταίων χρόνων (2017-2020).
 8. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων προβάλει ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation.
 9. Ταινίες κάτω των 10 λεπτών θεωρούνται πολύ μικρού μήκους, από 10 έως 50 λεπτών θεωρούνται μικρού μήκους, ενώ πάνω από 50 λεπτών θεωρούνται ως μεγάλου μήκους.
 10. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα της FilmFreeway.com
 11. Για το προκριματικό στάδιο επιλογής, η υποβολή των ταινιών θα πρέπει να γίνεται μέσω διαδικτυακού συνδέσμου, YouTube ή Vimeo, αποστέλλοντας μαζί και τους κωδικούς πρόσβασης.
 12. Οι συμμετοχές που θα επιλεγούν θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά στην διεύθυνση:
  Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης / Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / ΤΘ 3 Δημοκρατίας και Χάλη Βαμβακόπουλο ΤΚ 73135 Χανιά Κρήτης.
  Εναλλακτικά και κατόπιν σχετικής συνεννόησης θα μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά μέσω σχετικής πλατφόρμας.
 13. Οι ελληνόφωνες ταινίες θα πρέπει να έχουν πάνω στην εικόνα αγγλικούς υπότιτλους (hard- coded).
 14. Για τις μη ελληνόφωνες ταινίες που δεν διαθέτουν ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους θα πρέπει να αποσταλεί η ταινία χωρίς υπότιτλους («καθαρή») μαζί με ένα ξεχωριστό αρχείο με τους αγγλικούς υπότιτλους, χρονισμένους σε .srt μορφή.
 15. Επίσης θα πρέπει να αποσταλεί Trailer με αγγλικούς υπότιτλους, καθώς και πλήρες press kit (φωτογραφίες, περιγραφή, συντελεστές, αφίσα κ.α.) για προωθητικό σκοπό.
 16. Η τελική κόπια που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ θα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε: DCP FORMAT
  ή
  File / Αρχείο: mp4
  Codec: H.264
  Resolution/ Ανάλυση: 1920×1080
  Aspect ratio: 16:9
  Scan type: Progressive
  Bitrate: 10000 – 12000 Kbps
  Frame rate: 25 fps
  Audio / Ήχος: AΑC, 256 – 320 Kbps, 48000 Hz
 17. Το αρχείο θα πρέπει να παραδοθεί σε USB stick ή σκληρό δίσκο (επιστροφή μετά το πέρας του Φεστιβάλ, εφόσον ζητηθεί).
 18. Το υλικό θα πρέπει να έχει συγκεντρωθεί στα γραφεία του Φεστιβάλ μέχρι και την 25/8/2020.
 19. Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα - με την σύμφωνη γνώμη των δημιουργών- να προβάλει μέρος του προγράμματός του σε παράλληλες εκδηλώσεις του μετά το πέρας του Φεστιβάλ.
 20. Το Φεστιβάλ θα αναλάβει την φιλοξενία των συμμετεχόντων σκηνοθετών στα Χανιά για 2 διανυκτερεύσεις.
 21. Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει οποιαδήποτε αίτηση, α) εάν αυτή δεν έχει συμπληρωθεί άρτια , β) εάν το υλικό δεν έχει παραληφθεί εντός προθεσμίας, και γ) εάν το περιεχόμενο της ταινίας είναι προσβλητικό και προωθεί ρητορική μίσους.
 22. Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει οποιοδήποτε υλικό που δεν είναι σχετικό με το χαρακτήρα και τους σκοπούς του.
 23. Το Φεστιβάλ έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να καθορίσει το πρόγραμμα προβολών των ταινιών (μέρα και ώρα).
 24. Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένα αποσπάσματα της ταινίας ή του trailer για προωθητικούς σκοπούς.
 25. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραχωρούν συνεντεύξεις στην ομάδα επικοινωνίας και στους χορηγούς επικοινωνίας του Φεστιβάλ και να φωτογραφίζονται εφόσον αυτό τους ζητηθεί.
 26. Μέρος του Φεστιβάλ θα κινηματογραφηθεί για τον σκοπό της διατήρησης αρχειακού υλικού και για την προώθησή του στο κοινό. Το κοινό ή οι συμμετέχοντες των οποίων η παρουσία θα είναι εμφανής στο υλικό αυτό δεν έχουν το δικαίωμα να εγείρουν καμία απαίτηση από την εταιρεία διοργάνωσης.
 27. Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συνεπάγεται την αποδοχή όλων των παραπάνω κανονισμών.
 28. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο chaniafilmfestival@gmail.com
TOP