Ημερίδα του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Κινηματογράφος και σχολείο ή ο Κινηματογράφος στα σχολεία;

Γιατί μέχρι τώρα δεν έχει γίνει δυνατή η συστηματική και μεθοδευμένη εισαγωγή της διδασκαλίας της τέχνης του κινηματογράφου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση παρά τις κατά καιρούς αξιόλογες και αξιέπαινες προσπάθειες και πώς μπορεί να αναστραφεί αυτή η κατάσταση;

Με ποιο τρόπο μπορεί να οργανωθεί η διδασκαλία του ντοκιμαντέρ στα σχολεία;

Η κατάθεση της εμπειρίας και των απόψεων σημαντικών εκπαιδευτών της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης και της παιδαγωγικής, θα συμβάλει στον γόνιμο διάλογο μεταξύ κινηματογραφιστών και εκπαιδευτικών, αποφεύγοντας τη στείρα εκφορά παράλληλων και μονότονων μονολόγων προβολής του έργου του καθενός.

Σκοπός μας η δημιουργία ενιαίων κατευθύνσεων για τη μεθοδευμένη και θεσμική ένταξη της τέχνης του κινηματογράφου στα σχολικά προγράμματα.

Στην ημερίδα που διοργανώνει το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 , 10:00 – 15:00 , στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων θα καταθέσουν την εμπειρία και τη γνώση τους οι παρακάτω:

Elena Solte

Συνεργάτης του εκπαιδευτικού οργανισμού VisonKino (Δίκτυο για τον κινηματογράφο και τα μέσα επικοινωνίας - Γερμανία), υπεύθυνη της δράσης SchulKinoWochen (εβδομάδες κινηματογραφικής εκπαίδευσης στα σχολεία)

Χαρά Ανδρεάδου

Ιστορικός, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου – ΠΔΕ Κρήτης, Επιστημονική συνεργάτης CFF EDU.

Σταύρος Γρόσδος

Εκπαιδευτικός – πρώην Σχολικός Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Συγγραφέας, Διδάκτορας Οπτικοακουστικού Εγγραμματισμού και Δημιουργικής Γραφής στην Εκπαίδευση, στην Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ.

Αργύρης Θέος GSC

Διευθυντής Φωτογραφίας, Εκπαιδευτής Οπτικοακουστικού Γραμματισμού, Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών

Χρήστος Καρακέπελης

Σκηνοθέτης, Καθηγητής Σκηνοθεσίας στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λ. Σταυράκου με ειδίκευση στο Ντοκιμαντέρ.

Άγγελος Κοβότσος

Σκηνοθέτης, Εκπαιδευτής κινηματογραφικού γραμματισμού, συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (Cinemathimata), συνεργάτης του Story Doc, πρ. πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ

Όλγα Κολοκυθά

Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης, Συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάρτιση της Νέας Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τον Πολιτισμό

Κώστας Σπυρόπουλος

Διευθυντής Story Doc, Οργανωτής Σεμιναρίων Κινηματογραφικού Εγγραμματισμού για μαθητές και ενήλικες.

Δέσποινα Λαμπαδά

Ιστορικός, Σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης, συνεργάτης του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για την ανάπτυξη του περιεχομένου στο έργο Fest of Fests, για την προώθηση του Κινηματογραφικού και Ψηφιακού Γραμματισμού. Επίσης, συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας για την υλοποίηση του Εθνικού Αποθετηρίου Οπτικοακουστικών Αρχείων.

Μαρία Λεωνίδα

Σκηνοθέτις, Εκπαιδεύτρια στα Οπτικοακουστικά Μέσα, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Καρπός (Κέντρο Εκπαίδευσης και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας), Μέλος του Film Literacy Advisory Group.

Δημήτρης Παπαδόπουλος,

Εκπαιδευτής Οπτικοακουστικού Γραμματισμού στη Σχολική Εκπαίδευση, Σκηνοθέτης, Συνεργάτης του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ

Αλεβίζος Σοφός

Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, με έμφαση ως προς το γνωστικό του αντικείμενο στην Παιδαγωγική των Μέσων

Σιάκας Σπύρος

Επίκουρος Καθηγητής 3D animation και gaming στο τμήμα γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Δημήτρης Σπύρου

Σκηνοθέτης, Συγγραφέας, Καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Ματθαίος Φραντζεσκάκης

Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και υπεύθυνος των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων

Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα παρακαλούμε να υποβάλλετε τη σχετική φόρμα

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

Αφίσες της εκπαιδευτικής ενότητας του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

TOP