Ο γνωστός ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου στο 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Προβλήθηκε η νέα ταινία του και ήταν εμψυχωτής σε εργαστήριο για τον Κινηματογράφο

Ενθουσιασμένος από την παρουσία του στο 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων εμφανίστηκε ο γνωστός ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου. Ο Άκης Σακελλαρίου βρέθηκε στο Chania Film Festival, καταρχάς, γιατί προβλήθηκε η νέα κινηματογραφική του ταινία “Μελτέμ” (παραγωγής 2019) στην οποία και πρωταγωνιστεί, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Δογάνη.

“Η ταινία αφορά μια νευραλγική περίοδο της ελληνικής πραγματικότητας. Την κρίση. Σε ένα νησί που δεινοπάθησε με το προσφυγικό, τη Λέσβο”, δήλωσε ο κ. Άκης Σακελλαρίου.

Η επίσκεψη του κ. Σακελλαρίου ωστόσο είχε και μια δεύτερη, πολύ σημαντική παράμετρο. Ήταν εμψυχωτής του εργαστηρίου του Chania Film Festival με θέμα “O ηθοποιός στον κινηματογράφο”, στο πλαίσιο του οποίου έγινε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση με τους συμμετέχοντες σε αυτό. Όπως τόνισε ο Άκης Σακελλαρίου: “Το θέμα της κουβέντας που είχαμε στο εργαστήριο ήταν “ο ηθοποιός και ο Κινηματογράφος” έχει πολλές πλευρές. Κατάλαβα από την τελική κουβέντα που είχαμε ότι χρειαζόμαστε επειγόντως μια Ακαδημία Τεχνών στην Ελλάδα. , μια ακαδημία που θα αναδεικνύει σκηνοθέτες, ηθοποιούς, ζωγράφους, ποιητές κτλ. Έγιναν κάποιες προσπάθειες στο πρόσφατο παρελθόν οι οποίες όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα. Κάπου στην οικονομική κρίση χάθηκε αυτή η προσπάθεια”.

Τον Άκη Σακελλαρίου ξενάγησε στους χώρους του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ο Διευθυντής του Chania Film Festival, Μαθιός Φραντζεσκάκης και οι συνεργάτες του. Ο ίδιος έμεινε εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και το πλούσιο περιεχόμενο του Φεστιβάλ, ενώ δήλωσε και λάτρης της πόλης των Χανίων.

“Είμαι χαρούμενος που είμαι στα Χανιά. Την αγαπώ αυτή την πόλη. Ο γιος μου σπούδαζε εδώ. Μ’ αρέσουν τα στενά σοκάκια, η Παλιά Πόλη των Χανίων”. Κλείνοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε στο στούντιο του Chania Film Festival, ο Άκης Σακελλαρίου επεσήμανε: “Ο ηθοποιός πρέπει να έχει την ίδια προσέγγιση είτε στον κινηματογράφο, είτε στο θέατρο. Πρέπει να έχει την ίδια συναισθηματική-σωματική προσέγγιση”.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Ο Ακης Σακκελαρίου είναι Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής της Ρούλας Πατεράκη. Συνέχισε τις θεατρικές σπουδές του στην Αμερική, στην Δραματική Σχολή της Στέλλας Αντλερ και στο HB STUDIO. Έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Α’ και Β’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και με κρατικό βραβείο. Έχει δεκάδες συμμέτοχες σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Το  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα

τελούν υπό την Αιγίδα:

των Υπουργείων

Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Πολιτισμού και Αθλητισμού,

Τουρισμού

και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

υποστηρίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων,

σχεδιάζονται και υλοποιούνται

από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης,

αποτελούν συνδιοργάνωση

της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,

του Πνευματικού Κέντρου Χανίων,

των Δήμων Χανίων και Πλατανιά

και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

και έχουν τη συνέργεια των σημαντικότερων φορέων

 του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Μεγάλος Χορηγός

 COSMOTE  TV

Χορηγοί

Πλαίσιο / Βοτανικό Πάρκο / SAMARIA / ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΑΝΕΚ Lines + Blue Star / SYNKA / ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ / ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ