Κ. Π. Καβάφης | Η Πόλις (Όπου Το Μάτι Μου Γυρίσω)

Κ. Π. Καβάφης | Η Πόλις (Όπου Το Μάτι Μου Γυρίσω)

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ
Σενάριο: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Κουντουράς
Μοντάζ: Παναγιώτης Κουντουράς
Μουσική: Αρίσταρχος
Παραγωγή: Syllipsis
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 3'
Έτος Παραγωγής: 2019
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά

Περίληψη:

Ως νεκρικό πορτρέτο Φαγιούμ, το βλέμμα του Ποιητή που “εκόμισε εις την Τέχνη” «κάτι μισοειδωμένα, πρόσωπα ή γραμμές» διακρίνει με την κόγχη του ματιού την περιφορά ψυχών στην κόγχη του Ματιού. Οπτικοακουστικό επίγραμμα εις μνήμην. Εις μάτην.

CP Cavafi a - 9 chania film festival
Kountouras - Papadaniel - 9 chania film festival

Σκηνοθέτες:

Παναγιώτης Κουντουράς | Αρίσταρχος Παπαδανιήλ

Ο Παναγιώτης Κουντουράς είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου (ΑΠΘ). Οι ταινίες του «Αφανείς Ήρωες», «Ξύλινο Κουτί» και "Emoticon Man" έχουν συμμετάσχει σε δεκάδες φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η βραβευμένη νέα του ταινία "IVAN", πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Leeds (Oscar qualifying). Έχει σκηνοθετήσει περισσότερα από 60 διαφημιστικά, 120 τηλεοπτικά επεισόδια αλλά και music videos για καταξιωμένους καλλιτέχνες (Gus G., Δημήτρης Μαραμής). Έχει επιτελέσει σύμβουλος σκηνοθέτης του διακρατικού προγράμματος EUFORIA σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για το οποίο και δημιούργησε 15 εκπαιδευτικές ταινίες τεκμηρίωσης, τρεις εκ των οποίων κατέκτησαν βραβεία της Διεθνούς Επιτροπής του προγράμματος. Με τη σειρά ντοκιμαντέρ "My Name is not Refugee" (TV100), συμμετείχε ως σκηνοθέτης στο Παγκόσμιο Συνέδριο Δημόσιας Τηλεόρασης (Input 2017). Διετέλεσε υπεύθυνος κινηματογραφικών προγραμμάτων στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και ήταν ένας από τους 6 φιναλίστ στα Medea Awards 2018 για παγκόσμια καινοτομία στη χρήση βίντεο στην εκπαίδευση. Σκηνοθέτησε και παρουσίασε την ταξιδιωτική εκπομπή "SELFIE" και συνεχίζει σκηνοθετώντας τη σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ «Πλάνα Με Ουρά» στην ΕΡΤ2. Έχει βραβευθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως ένας από τους Σημαντικότερους Νέους στον χώρο του Πολιτισμού της Βορείου Ελλάδος (Money Show 2019). To 2020 και 2021, συμμετείχε στο Sarajevo Talents (by Berlinale Talents), στο πρόγραμμα directors summit, έχοντας ως μέντορα τον καταξιωμένο Ούγγρο σκηνοθέτη Γκιούλα Γκάζνταγκ.

O Αρίσταρχος Παπαδανιήλ είναι βραβευμένος σκηνοθέτης και δημιουργός κινουμένων σχεδίων. Συγγραφέας του βιβλίου «Ελληνική Πολιτική Γελοιογραφία. Η Σοβαρή Πλευρά Μιας "Αστείας" Τέχνης», δημιουργός της σειράς φυλλοσκοπίων «Σινεμά Τσέπης» και του poster book «Ένας Κομίστας στην TV» (Syllipsis). Συνδημιουργός, μαζί με τη συγγραφέα Σοφία Μαντουβάλου, της πρώτης ελληνικής εκπαιδευτικής σειράς κινουμένων σχεδίων «Ένα Γράμμα Μια Ιστορία» (Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση | Υπουργείο Παιδείας, ΕΡΤ1) για την ελληνική αλφάβητο και γλώσσα, που εξελίσσεται σε διαδραστικό περιβάλλον μάθησης (Medea Awards, Highly commended). Εικονογραφήσεις του δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά (Βαβέλ, Χορεύω, 9, PC Magazine) και προβλήθηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές (Η Πολυκατοικία, Ένας Μήνας και Κάτι, The X Factor). Βασικός ομιλητής στη σειρά βιογραφικών ντοκιμαντέρ «Από το Μικρό στο Μεγάλο» (Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, Βουλή Τηλεόραση) με θέμα σπουδαίους Έλληνες γελοιογράφους. Συνεπιμελητής του βιβλίου «70 Χρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων» (ASIFA Hellas - Greekanimation.com). Συνιδρυτής του βραβευμένου δημιουργικού γραφείου Syllipsis και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων ASIFA Hellas. Το 2020, στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Κοινότητας, η πρότασή του για δημιουργία μικρού μήκους ταινίας κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Το Τραγούδι των Μοιρών» (παραγωγή: Syllipsis) επελέγη να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) μέσω του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Δείτε επίσης

VIEW ALL -
TOP