«Ντοκιμαντέρ…δυο-τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτό»

Εισηγητής: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, σκηνοθέτης , αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κινηματογράφου, στη Σχολή Καλών Τεχνών, του Α.Π.Θ.

Ημέρα Εργαστηρίου: Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 11:00 – 13:00

Διάρκεια: 2 ώρες

Τόπος Υλοποίησης: Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Απευθύνεται: στους φίλους και τις φίλες του κινηματογράφου

 

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας )

 

Περιγραφή:

Στο Μάστερκλας με τίτλο, “Ντοκιμαντέρ…δυο-τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτό”, ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος θα αναλύσει κομβικά σημεία στην δημιουργία μιας ταινίας ντοκιμαντέρ, από την σύλληψή της έως την διανομή της, μέσα από την παρουσίαση συγκεκριμένων παραδειγμάτων. Θα συζητηθούν ζητήματα όπως η επιλογή του θέματος ενός ντοκιμαντέρ, η σημασία της έρευνας, τρόποι αναπαράστασης της πραγματικότητας, ηθικά διλήμματα, η χρήση του αρχειακού υλικού, τρόποι διαχείρισης του voice over και η τεχνική επεξεργασία του ντοκιμαντέρ ως μια δεύτερη ευκαιρία.

 

Βιογραφικό:

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος γεννήθηκε στο Αρματολικό Τρικάλων, σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Πανρωσικό Κρατικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Μόσχας (V.G.I.K) και είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κινηματογράφου, στη Σχολή Καλών Τεχνών, του Α.Π.Θ με γνωστικό αντικείμενο “Σκηνοθεσία”.
Επίσης διδάσκει το μάθημα της Υποκριτικής στον Κινηματογράφο, στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε, έχει διατελέσει διδάσκων καθηγητής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κι έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης στην ΕΡΤ.
Σε διάστημα τριών δεκαετιών έχει σκηνοθετήσει για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ντοκιμαντέρ, σειρές, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, ενώ δουλειές του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

TOP