Ολοκληρώθηκε ένα ακόμα τριήμερο με εκπαιδευτικά εργαστήρια από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ένα πυκνό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε ένα ακόμα τριήμερο, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Την Παρασκευή 24/1 η δημιουργική ομάδα του προγράμματος cineγραφήματα, η οποία αποτελείται από εκπαιδευόμενους που βρίσκονται στο 3ο έτος συμμετοχής στο πρόγραμμα, συμμετείχε στον σχεδιασμό για το γύρισμα ενός συλλογικού ντοκιμαντέρ το οποίο ανιχνεύει την ιστορία αλλά και την ατμόσφαιρα σε ένα από τα παλιότερα και ιστορικότητα μπαρ της χώρας. Η ομάδα λειτουργεί με τον συντονισμό και την εποπτεία του Σταύρου Γρόσδου, Eκπαιδευτικού – Eισηγητή και Σχεδιαστή εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ, του Άγγελου Κοβότσου, Σκηνοθέτη – Συνεργάτη του Φεστιβάλ και του Ματθαίου Φραντζεσκάκη, Διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Το Σάββατο 25/1 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της δράσης «Λειτουργία Κινηματογραφικής Λέσχης σε Σχολείο».  Περισσότεροι από τριάντα εκπαιδευτικοί συμμετέχουν από τον Νοέμβριο σε μηνιαίες συναντήσεις, στο πλαίσιο των οποίων γίνεται παρουσίαση επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους και σχεδιασμός βιωματικών δραστηριοτήτων, τις οποίες καλούνται να υλοποιήσουν στις κινηματογραφικές ομάδες των σχολείων τους. Κάθε φορά οι συναντήσεις ξεκινούν με την ανατροφοδότηση της ομάδας από τις εντυπωσιακές εμπειρίες εφαρμογής του προγράμματος στα σχολεία και ολοκληρώνονται με την προετοιμασία της προτεινόμενης ταινίας για τον επόμενο μήνα. Την Κυριακή 26/1 πραγματοποιήθηκε και η μηνιαία συνάντηση του προγράμματος cineγραφήματα. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ομάδα εκπαιδευτικών παρακολουθεί επιμόρφωση οπτικοακουστικού και κινηματογραφικού γραμματισμού. Η συνάντηση της Κυριακής είχε θέμα «Μουσική και Κινηματογράφος» με επισκέπτη επιμορφωτή τον Συνθέτη – Πιανίστα Γιώργο Σαλτάρη καθώς και τον υπεύθυνο του προγράμματος Σταύρο Γρόσδο.

Τέλος και παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη συναντήσεις σχεδιασμού αλλά και γυρίσματα σχολικών ταινιών στο πλαίσιο του προγράμματος cineμαθήματα. Σημειώνουμε ότι την τρέχουσα σχολική χρονιά περίπου 30 σχολεία συμμετέχουν στο πρόγραμμα δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων έχουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κατόπιν σχετικής εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η συμμετοχή στις δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

– Δείτε την παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του CFF: CFF EDU

– Δείτε τον απολογισμό του CFF7: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ CFF7