Ένας Θησαυρός στην Άμμο

Ένας Θησαυρός στην Άμμο

Σκηνοθεσία: Φωτεινή Δημοπούλου, Αγλαΐα Νάκα
Σενάριο: : Οι μαθητές της Γ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου Ταυρωνίτη
Μοντάζ: Πάρης Χαμουρίκος
Παραγωγη: Δημοτικό Σχολείο Ταυρωνίτη
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα / Greece
Διάρκεια: 9'
Έτος Παραγωγής: 2021
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά

Ηθοποιοί:

Mαθητές της Γ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου Ταυρωνίτη

 

Περίληψη:

Δυο ομάδες πειρατών γίνονται φίλοι και κρύβουν ένα μήνυμα σ' ένα σεντούκι. Ύστερα από πολλά χρόνια στην ίδια παραλία δύο ομάδες παιδιών ανακαλύπτουν το σεντούκι και τσακώνονται ποιοι θα το πάρουν. Άραγε ποια ομάδα θα το κατακτήσει και θα το ανοίξει; Θα βρεθεί η λύση ή θα τσακώνονται;

Enas thysavros stin ammo a - 9 chania film festival
Enas thysavros directors - 9 chania film festival

Σκηνοθέτες:

Αγλαΐα Νάκα | Φωτεινή Δημοπούλου

Η Αγλαΐα Νάκα γεννήθηκε το 1988 στην Λάρισα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών το 2010. Εδώ και 11 χρόνια εργάζεται ως θεατρολόγος σχεδιάζοντας και πραγματοποιώντας θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα, εμψυχώνοντας βιωματικά εργαστήρια σε ομάδες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων καθώς και ως καθηγήτρια θεατρικής αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σκηνοθετεί παραστάσεις ενηλίκων και παιδικού θεάτρου, συμμετέχει ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις, forum theater και performance με παρουσίες σε διάφορα φεστιβάλ. Είναι συνεργάτης του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση εμψυχώνοντας προγράμματα και συμμετέχοντας σε παραστάσεις του. Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στα Χανιά.

Η Φωτεινή Δημοπούλου είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Πατρών. Τα τελευταία 7 χρόνια ζει και εργάζεται ως δασκάλα στα Χανιά. Έχει παρακολουθήσει το κινηματογραφικό εργαστήριο του σκηνοθέτη Θοδωρή Θωμαδάκη, λαμβάνοντας μέρος στην παραγωγή ταινιών. Συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων από το 2016, ως εθελόντρια.

Έχει λάβει μέρος ως εμψυχώτρια στις καλοκαιρινές εκστρατείες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και ως επιμορφώτρια στις εξ αποστάσεως κινηματογραφικές λέσχες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Ασχολείται με τον κινηματογράφο στο σχολείο από το 2014 με παραγωγή ταινιών μικρού μήκους (μυθοπλασία, animation, προφορικής ιστορίας) με τους μαθητές/ριες της.

Οι αρχές της παιδαγωγικής της προσέγγισης είναι η πολιτειτιοτητα, η ελεύθερη έκφραση, η βιωματική μάθηση και η σύνδεση με την κοινότητα. Είναι μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας «Σκασιαρχείο» και του Δικτύου Συνεργατικών Σχολείων Χανίων που σκοπό έχουν την ανάπτυξη και διάδοση των αρχών αυτών. Τέλος, είναι διαχειρίστρια της ιστοσελίδας Πλαστελίνη Εκπαιδευτικός Ιστότοπος (https://plastelini.xyz/)

Δείτε επίσης

VIEW ALL -
TOP