Εύμορφος Πόλις – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, η Αδελφότητα Μικρασιατών Χανίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ» και η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης συνδιοργανώνουν την Έκθεση Αρχειακού Υλικού,

εύμορφος πόλις

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

από τη συλλογή του Προέδρου του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Λουκά Χριστοδούλου και του ηθοποιού και συλλέκτη, κ. Λευτέρη Λαμπράκη, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της Έκθεσης.

Ένας περίπατος στις γειτονιές της πόλης, όπου χτυπούσε η καρδιά του Ελληνισμού της Ανατολής μέχρι το 1922, ένας περίπατος στο «Παρίσι του Λεβάντε», μια πόλη πολυεθνική και ονειρεμένη, μέσα από καρτ ποστάλ της περιόδου της ακμής της. Τότε, που το ελληνικό στοιχείο έδινε τον τόνο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, στην οικονομία, στα γράμματα και στις τέχνες.

Από Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 μέχρι και Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Ώρες Λειτουργίας: 11.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00.

Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας που ισχύουν για την covid – 19.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, ώρα 19.00, ενώ στο πλαίσιό της, θα ακολουθήσει την ίδια μέρα, ώρα 20.00, ομιλία του κ. Λουκά Χριστοδούλου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στον 1ο όροφο του κτιρίου.