«Χάρτινος κινηματογράφος: Σκηνοθετώντας μία σελίδα κόμικς»

Εμψυχωτής: Γιώργος Μπότσος, animator

Ημέρα Εργαστηρίου: Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 17:00 – 20:00

Διάρκεια: 3 ώρες

Τόπος Υλοποίησης: Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Eμψυχωτής: Γιώργος Μπότσος, Εικαστικός και Δημιουργός Κόμικς (καθηγητής ΑΚΤΟ)

Απευθύνεται: σε όσους και όσες αγαπούν τα κινούμενα σχέδια

Σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΑΚΤΟ

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας )

Περιγραφή:

Το χαρτί συναντάει το φιλμ, η διαδοχή των σχεδιασμένων καρέ συναντάει την κινούμενη εικόνα, η σύνθεση της σελίδας συναντάει το μοντάζ…
Με άλλα λόγια, δυο τέχνες τόσο συγγενείς , αλλά και τόσο διαφορετικές, συνομιλούν, στο masterclass που παρουσιάζει ο δημιουργός κόμικς Γιώργος Μπότσος, στο οποίο θα αναλύσει τη σχέση των κόμικς με τον κινηματογράφο, τη φύση της σελίδας κόμικς ως εικαστικής αφήγησης και τη λειτουργία της διαδοχής ή αλληλουχίας των εικόνων.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να πάρουν μέρος σε μια ενδιαφέρουσα δημιουργική άσκηση, σχεδιάζοντας τη δική τους εκδοχή μιας κωμικής ιστορίας.

Βιογραφικό:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Το 1983 αποφοίτησε από το Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Το πρώτο του κόμικς δημοσιεύτηκε το 1987 στο περιοδικό Βαβέλ και από τότε έχει σταθερή παρουσία στην ελληνική σκηνή των κόμικς.
Το έργο του χαρακτηρίζεται από την έντονη χρήση του χρώματος, τη λιτή αφήγηση και ένα ιδιαίτερο στιλ που συνδυάζει στοιχεία εξπρεσιονισμού και την αμεσότητα της 9ης Τέχνης. Η εικαστική του δουλειά έχει παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχουν εκδοθεί επτά εικονογραφημένα βιβλία του. Έχει επίσης εργαστεί ως εικονογράφος και ως κειμενογράφος και δημιουργικός διευθυντής σε διαφημιστικές εταιρείες.
Από το 2000 διδάσκει στον ΑΚΤΟ και διευθύνει το πρόγραμμα «sketch-comics-cartoon».
Το 2017 εκδόθηκε το συλλεκτικό άλμπουμ «Ο Κλέφτης του Κίτρινου» (εκδόσεις Τόπος) με τα καλύτερα κόμικς της 30χρονης πορείας του.

TOP