Η Παραλία

Η Παραλία

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Λουκάτου
Σενάριο: Πηνελόπη Κουρτζή
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Καπάτος
Μοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος
Μουσική: Στάμος Δημητρόπουλος
Παραγωγη: Πηνελόπη Κουρτζή, Αναπτυξιακή Ματάλων
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 14'
Έτος Παραγωγής: 2020
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά

Ηθοποιοί:

Γιάννης Κουκουράκης, Ζαχαρούλα Βαλαβάνη, Γιάννης Πανταγιάς, Ιωάννα Κακούρη

Περίληψη:

Μάταλα, Κρήτη. Ιούλιος 1969.

Χίπις από όλο τον κόσμο ζουν στην παραλία για χρόνια, μένοντας μέσα στις σπηλιές του βράχου. Η κρητική κοινωνία τους έχει αποδεχτεί. To καλοκαίρι της αγάπης θα τελειώσει απότομα, αλλά ανάμεσα στην Υπατία και τον Χάρρυ υπάρχουν ακόμα ανοιχτοί λογαριασμοί.

Irene-Loukatou - 9 chania film festival

Σκηνοθέτης:

Ειρήνη Λουκάτου

Η Ειρήνη Λουκάτου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από το Ληξούρι Κεφαλλονιάς. Αποφοίτησε από το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στη μετάφραση λογοτεχνικών κειμένων (γλώσσες αγγλικά, γερμανικά). Έπειτα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας (MA in Film and TV Production) με κατεύθυνση στη σκηνοθεσία και τη συγγραφή.

Έχει σκηνοθετήσει εκπομπές ψυχαγωγίας για τηλεοπτικά κανάλια, διαφημιστικά βίντεο και διαδικτυακές εκπομπές μαγειρικής. Επίσης έχει εργαστεί ως Βοηθός Σκηνοθέτη σε τηλεοπτικές σειρές στην Κύπρο και την Ελλάδα, καθώς και σε διάφορα ψυχαγωγικά σόου, εκπομπές και τηλεπαιχνίδια.

Έχει γράψει το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας “Λούνα Μπαρ” σε σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου, τρία θεατρικά έργα, δύο σενάρια μικρού μήκους, αρκετές σύντομες ιστορίες και παραμύθια για μεγάλους και παιδιά. Το 2013 ανέβηκε στο θέατρο Ροές το μονόπρακτο θεατρικό της έργο με τίτλο “ΕΝΑ” σε σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου, με τους Λήδα Ματσάγγου και Θύμιο Κούκιο. Το ίδιο έργο βραβεύτηκε το Δεκέμβριο 2017, από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με το ‘1ο Βραβείο Θεατρικού Μονόπρακτου Έργου’.

Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας.

 

Δείτε επίσης

VIEW ALL -
TOP