Στο Chania Film Festival ο Υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Βασίλης Διγαλάκης – “Μια αξιέπαινη προσπάθεια που δείχνει το επίπεδο και την κουλτούρα της πόλης μας”

Την 5η ημέρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Αντώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλης Διγαλάκης.

Ο κ. Διγαλάκης επαίνεσε την προσπάθεια των διοργανωτών του Chania Film Festival που έχει πλέον καθιερωθεί στις συνειδήσεις της τοπικής, και όχι μόνο, κοινωνίας και υπερθεμάτισε τον εκπαιδευτικό του ρόλο αφού τα εργαστήρια αποτελούν πηγή γνώσεις για παιδιά όλων των ηλικιών.

“Μια αξιέπαινη προσπάθεια που δείχνει το επίπεδο και την κουλτούρα της πόλης μας. Μια εκδήλωση που δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να δουν ποιοτικές ταινίες. Το Chania Film Festival έχει όμως και εκπαιδευτική διάσταση. Είναι μια δραστηριότητα που διαρκεί όλο τον χρόνο. Συμμετέχουν μαθητές που φτιάχνουν ταινίες,  με βοήθεια στην παραγωγή, μαθαίνουν σημαντικά πράγματα για τον Κινηματογράφο και τους ανοίγει νέους  ορίζοντες για να ασχοληθούν και με αυτή την τέχνη”, επεσήμανε ο κ. Διγαλάκης, ο οποίος προσέθεσε:

“Η τρίτη διάσταση της διοργάνωσης άπτεται με τη διαφήμιση του τόπου μας. Μπορεί να δώσει μια ευκαιρία σε ξένους επισκέπτες να επισκεφτούν τη διοργάνωση και το γεγονός αυτό, να παρατείνει την τουριστική περίοδο”. Ο Υφυπουργός Παιδείας ξεναγήθηκε στους χώρους του Φεστιβάλ, είδε τις εκθέσεις, συνομίλησε με τους διοργανωτές και με τον Διευθυντή Μαθιό Φραντζεσκάκη και επαίνεσε την προσπάθεια που γίνεται, σε όλα τα επίπεδα. Συν τοις άλλοις, ο Υφυπουργός Παιδείας είδε την ταινία “Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες” της Μαριάννας Οικονόμου.

“Ξέρω ότι είναι υποψήφια για Όσκαρ. Δείχνει την προσπάθεια κάποιων κατοίκων σε αγροτικό χωριό, ενάντια στην τάση να φεύγουν από την επαρχία για να βρουν την τύχη τους στο κέντρο, να προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό το χωριό τους και την παραγωγή τους”, είπε κλείνοντας ο κ. Διγαλάκης.

Το  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα

τελούν υπό την Αιγίδα:
 των Υπουργείων

Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Πολιτισμού και Αθλητισμού,

Τουρισμού

και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

υποστηρίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων,

σχεδιάζονται και υλοποιούνται

από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης,

αποτελούν συνδιοργάνωση

της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,

του Πνευματικού Κέντρου Χανίων,

των Δήμων Χανίων και Πλατανιά

και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

και έχουν τη συνέργεια των σημαντικότερων φορέων

 του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Μεγάλος Χορηγός

 COSMOTE  TV

Χορηγοί

Πλαίσιο / Βοτανικό Πάρκο  / SAMARIA / ΜΟΝΤΕΡΝΟ

ΑΝΕΚ Lines + Blue Star / SYNKA   /  ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ  / ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ