Chania Film Festival: Ξεκίνησαν τα Μaster Classes με Μάρω Κουρή και Άγγελο Φλώρο

Ξεκίνησαν την Παρασκευή (25/10), στο πλαίσιο του Chania Film Festival τα εργαστήρια και Master Classes γα ενήλικες. Εργαστήρια που τίθενται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσφοράς του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, προς την κοινωνία στο κομμάτι της γνώσης, σε θέματα που αφορούν ή είναι σε άμεση ή έμμεση συνάρτηση με τον Κινηματογράφο ευρύτερα. H πρώτη μέρα των Master Classes του Chania Film Festival ξεκίνησε με το βιωματικό φωτογραφικό εργαστήρι της πασίγνωστης και βραβευμένης φωτογράφου κ. Μάρως Κουρή, που τιμά με την παρουσία της το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Το εργαστήριο που είχε αρκετά μεγάλο ακροατήριο φέρει τον τίτλο “Φωτογραφίζοντας με το κλικ της καρδιάς” και θα συνεχιστεί Σάββατο (26/10) και Κυριακή (27/10).

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΩ ΚΟΥΡΗ

Η Μάρω Κουρή είναι βραβευμένη φωτογράφος, έχει γυρίσει σχεδόν όλον τον κόσμο, έχει επισκεφθεί 70 χώρες, όπως πρόσφατα τις μέτρησαν οι δύο κόρες της, έχει φωτογραφίσει τους πάντες. Από τον Νέλσον Μαντέλα, τον Ουμπέρτο Έκο και τα χέρια του Δημήτρη Μυταρά, ως τον ανθρώπινο πόνο στην Παλαιστίνη, τη φτώχεια στην Αιθιοπία, το προσφυγικό και την κρίση στην Ελλάδα.

Η Μάρω Κουρή έχει περάσει 27 χρόνια στον χώρο του μάχιμου φωτορεπορτάζ, με διεθνείς διακρίσεις. Έχει δημοσιεύσεις στα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου, ανάμεσά τους και το National Geographic. Έχει ταξιδέψει στις πιο μακρινές γωνιές της Γης για να καλύψει με τη φωτογραφική της μηχανή γεγονότα κοινωνικά, πολιτικά, ιστορικά.

Το 2009 τιμήθηκε με το 1ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτορεπορτάζ SCOOP στη Γαλλία για το θέμα «Το φυλαχτό – οι αλμπίνοι της Τανζανίας». Το περιοδικό «LIFE» την έχει επίσης ξεχωρίσει ως μία Φωτογραφία της Χρονιάς για την εικόνα της με τίτλο «Πύρινα Φτερά» που τράβηξε στα βίαια γεγονότα στο Σύνταγμα τον Οκτώβριο του 2011.

Την Παρασκευή (25/10) ξεκίνησε επίσης ένα εργαστήριο Master Class με τίτλο το “Ψηφιακό Σώμα και η Οπτικοακουστική Αφήγηση” με εμψυχωτή τον Επίκουρο καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Άγγελο Φλώρο. Το εργαστήρι που επίσης παρακολούθησε αρκετά μεγάλο ακροατήριο αναφέρεται στη γνώση εργαλείων για την ψηφιακή καταγραφή στην τρισδιάστατη μορφή. Το συγκεκριμένο εργαστήρι θα συνεχιστεί Σάββατο (26/10), Κυριακή (27/10) και Δευτέρα (28/10).

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

O Άγγελος Φλώρος είναι επίκουρος καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου στον τομέα των διαδραστικών εγκαταστάσεων. Διδάσκει στο τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου (https://avarts.ionio.gr/gr/) και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών  ‘Ψηφιακές Μορφές Τέχνης’. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1997) και διαδραστικές τηλεπικοινωνίες στη Νέα Υόρκη, στο ITP (Interactive Telecommunication Program) της Tisch School of the Arts του πανεπιστημίου NYU (2002) στο οποίο ξεκίνησε και η ερευνητική του δραστηριότητα πάνω στην ενσωμάτωση καινοτόμων εφαρμογών της επιστήμης της πληροφορίας και του physical computing στις Τέχνες, στο Design και στην Αρχιτεκτονική.

Συμμετείχε σε διεθνείς εκθέσεις, όπως η Prague Quaderenniale 2003, η Venice Biennale 2006, η 1η Thessaloniki Biennale 2008 και άλλες.

Από το 2019 είναι διευθυντής στο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (https://avarts.ionio.gr/festival/2019/gr/description/) της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα.

Το  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα

τελούν υπό την Αιγίδα:


 των Υπουργείων

Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Πολιτισμού και Αθλητισμού,

Τουρισμού

και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

υποστηρίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων,

σχεδιάζονται και υλοποιούνται

από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης,

αποτελούν συνδιοργάνωση

της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,

του Πνευματικού Κέντρου Χανίων,

των Δήμων Χανίων και Πλατανιά

και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

και έχουν τη συνέργεια των σημαντικότερων φορέων

 του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Μεγάλος Χορηγός

 COSMOTE  TV

Χορηγοί

Πλαίσιο / Βοτανικό Πάρκο  / SAMARIA / ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΑΝΕΚ Lines + Blue Star / SYNKA   /  ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ  / ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ