Στο Chania Film Festival ένας από τους τελευταίους μεγάλους κινηματογραφιστές ο Νίκος Καβουκίδης

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού κινηματογράφου, ο Νίκος Καβουκίδης τιμά με την παρουσία του το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Ο Νίκος Καβουκίδης βρίσκεται στα Χανιά και επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Chania Film Festival. Την Παρασκευή (25/10) στις 09:30 το πρωί θα προβληθεί σε μαθητές σχολείων η ταινία ντοκιμαντέρ (παραγωγής 2016) “Μνήμες” που αποτελεί ιστορικό υλικό αρχείου από τα γεγονότα του 1936 και τη δικτατορία του Μεταξά, το έπος του ’40, τη γερμανική κατοχή και τον εμφύλιο μέχρι τις διώξεις που ακολούθησαν και τη Μακρόνησο. Η ταινία εκτός της ποιότητάς της προβάλλεται παραμονές της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου και αποτελεί ένα διδακτικό μάθημα για τα παιδιά σε αυτή την πλέον ταραγμένη περίοδο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Παράλληλα, την Παρασκευή (25/10) το απόγευμα, στη ζώνη 6-8 θα προβληθεί η ταινία του Μενέλαου Κυρλίδη “Νίκος Καβουκίδης: Η δύναμη της εικόνας” που αναδεικνύει τη ζωή και το έργο του Νίκου Καβουκίδη, μέσα από προσωπικές μαρτυρίες και ντοκουμέντα. Μια ταινία στην οποία ξεδιπλώνεται η ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, αφού ο Νίκος Καβουκίδης αποτελεί τη ζωντανή ιστορία του, τα τελευταία 65 χρόνια!

Ο Νίκος Καβουκίδης δήλωσε ενθουσιασμένος, τόσο για τις εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, όσο και για την οργάνωσή του, ενώ επαίνεσε την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μαθητές σχολείων.