Οι Ουρανοί της Μακεδονίας Φλέγονται – Στα Φτερά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Οι Ουρανοί της Μακεδονίας Φλέγονται – Στα Φτερά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Χατζημαλλής
Σενάριο: Πασχάλης Παλαβούζης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Λευτέρης Κάσδαγλης
Μοντάζ: Δημήτρης Χατζημαλλής
Μουσική: Γιώργος Ξουλόγης, Scapetunes
Παραγωγή: Gullwing
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 52’
Έτος Παραγωγής: 2021
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά

Αφήγηση:

Νίκος Γιαλελής

Περίληψη:

Στο Βαλκανικό μέτωπο (Σερβία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία) κατά την διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου, διαδραματίστηκαν γεγονότα άγνωστα στο ευρύ κοινό, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πολέμου και την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Ιστορίες τόλμης και ανδρείας που καταγράφηκαν ως θρύλοι από τους πρώτους αεροπόρους των αντιμαχόμενων πλευρών.

oi-ouranoi-tis-makedonias-flegontai - 9 chania film festival
Dimitris-Chatzimalis - 9 chania film festival

Σκηνοθέτης:

Δημήτρης Χατζημαλλής

Ο Δημήτρης Χατζημαλλής γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Σπούδασε τηλεόραση και κινηματογράφο στη Θεσσαλονίκη, όπου και εργάστηκε για αρκετά χρόνια.

Έχει συνεργαστεί με τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και με διεθνή δορυφορικά δίκτυα, σε τηλεοπτικές παραγωγές και μεταδόσεις αλλά και στην ειδησεογραφία. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Καβάλας και έχει βάλει την υπογραφή του σε δεκάδες τηλεοπτικές παραγωγές και μεταδόσεις, ως εικονολήπτης, μοντέρ και τηλεσκηνοθέτης. Μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει ομιλίες πολιτικών αρχηγών ενώ σκηνοθέτησε και τελικούς αγώνες του ελληνικού LOL (League of Legend).

 

Δείτε επίσης

VIEW ALL -
TOP