Οι Υφάντρες

Οι Υφάντρες

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Σενάριο: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Γεωργούσης
Μοντάζ: Βαγγέλης Κατσαρός
Μουσική: Βαγγέλης Φάμπας
Παραγωγή: Βαγγέλης Γεροβασιλείου, Σόνια Γεροβασιλείου
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 54’
Έτος Παραγωγής: 2020
Γλώσσα: Ελληνικά, Σουηδικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά

Περίληψη:

Το 1963, η σουηδική ανθρωπιστική οργάνωση ΙΜ ιδρύει στη Βλάστη, ορεινό χωριό του νομού Κοζάνης, ένα πρότυπο κέντρο υφαντικής. Για είκοσι πέντε χρόνια αυτό το διαπολιτισμικό εγχείρημα θα στηρίξει τις γυναίκες της κοινότητας, αλλά και αυτόν τον προικισμένο τόπο που δοκιμάστηκε σκληρά από τους πολέμους, τη φτώχεια και την εγκατάλειψη.

oi yfantres - 9 chania film festival
Dimitris-Koutsiabasakos - 9 chania film festival

Σκηνοθέτης:

Δημήτρης Κουτσιαμπάσακος

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπάσακος είναι Έλληνας σκηνοθέτης, συγγραφέας και ανεξάρτητος παραγωγός, γνωστός για τα ντοκιμαντέρ, τις σειρές, τις ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Γεννήθηκε το 1967 και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Πανρωσικό Κρατικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Μόσχας (V.G.I.K)

Από το 2000 διδάσκει το μάθημα της Υποκριτικής στον Κινηματογράφο σε Δραματικές Σχολές μεταξύ των οποίων και η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε.

Διετέλεσε διδάσκων καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας καθώς και στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, στο Τμήμα Κινηματογράφου. Το έργο του έχει λάβει κριτική και πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία

Δείτε επίσης

VIEW ALL -
TOP