Πολίτης Τρίτης Ηλικίας

Πολίτης Τρίτης Ηλικίας

Σκηνοθεσία: Μαρίνος Καρτίκκης
Σενάριο: Μαρίνος Καρτίκκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Ραχματούλιν
Μοντάζ: Στυλιανός Κωνσταντίνου
Μουσική: Χρίστος Κυριακούλλης
Παραγωγή: Τώνια Μισιαλή, Άντρος Αχιλλέως, Μαρίνος Καρτίκκης
Χώρα Παραγωγής: Κύπρος
Διάρκεια: 84’
Έτος Παραγωγής: 2020
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά

Ηθοποιοί:

Αντώνης Κατσαρής, Μαρίνα Αργυρίδου, Λένια Σορόκου, Γιόλα Κλείτου, Αλεξία Χαραλαμπίδου, Χριστιάνα Λάρκου, Γιάννος Αντωνίου

Περίληψη:

Ο Θεοχάρης, ένας ηλικιωμένος και μοναχικός άντρας, καταφεύγει κάθε βράδυ στο νοσοκομείο για να περάσει τη νύχτα πάνω στους πάγκους και τις καρέκλες των εξωτερικών ιατρείων. Κάθε πρωί επιστρέφει στο σπίτι του, όπου μοναδική του συντροφιά είναι η γάτα του και οι αναμνήσεις του.

politis tritis ilikias-p - 9 chania film festival
marinos-kartikkis - 9 chania film festival

Σκηνοθέτης:

Μαρίνος Καρτίκκης

Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1963. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο University of California στο Los Angeles (Bachelor of Arts, Honors) και στο Universidad Complutense στη Μαδρίτη με υποτροφία της Ισπανικής κυβέρνησης και Κινηματογράφο στο London International Film School. Έχει στο ενεργητικό του δώδεκα ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, συμμετοχές σε αρκετές ομαδικές, τηλεοπτικές εκπομπές, τρεις ταινίες μικρού μήκους και τέσσερεις ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας.

Η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ (2006) έχει τιμηθεί με το βραβείο καλύτερης ταινίας στο 9ο Πανόραμα Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και εκπροσώπησε την Κύπρο σε πολλά φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Ανάλογη πορεία ακολούθησε και η δεύτερη ταινία του ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ (2010) η οποία προβλήθηκε σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ. Η ταινία του ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (2015) έχει προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία (βραβείο φωτογραφίας στο London Greek Film Festival). Έχει διδάξει τέχνη στη μέση εκπαίδευση ενώ συνεχίζει να ασχολείται τόσο με τη ζωγραφική όσο και με τον κινηματογράφο.

Δείτε επίσης

VIEW ALL -
TOP