Ρίγη

Ρίγη

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας
Σενάριο: Γιάννης Μπλέτας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Μπλέτας, Μιχάλης Μπούχλης
Μοντάζ: Ble Productions
Μουσική: Ross Daly
Παραγωγή: Ble Productions
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 81’
Έτος Παραγωγής: 2020
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά

Αφήγηση:

Λευτέρης Τζαγκαράκης

Περίληψη:

To Ρέθυμνο κουβαλά ιστορία. Βενετσιάνικα και τουρκικά παράσημα. Πόλη με παράδοση. Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά της πόλης: η σκοτεινή. Ένα ταξίδι στα πιο σκοτεινά ιστορικά γεγονότα, σε μύθους και θρύλους της πόλης του Ρεθύμνου, στο νησί της Κρήτης. Για πρώτη φορά στην ιστορία, μάρτυρες που έζησαν και είδαν τα γεγονότα, μιλούν και αφηγούνται όσα έζησαν και είδαν.

rigors-p - 9 chania film festival
Giannis-Bletas - 9 chania film festival

Σκηνοθέτης:

Γιάννης Μπλέτας

Ο Γιάννης Μπλέτας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Είναι απόφοιτος Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο καθώς και της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Παράλληλα με τις σπουδές του, την υποκριτική και τη συγγραφή θεατρικών έργων, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κινηματογράφου στο London Film School.

Το 2016 προβλήθηκε online η πρώτη του ταινία μικρού μήκους, με τίτλο ‘Η Ομπρέλα’. Την επόμενη χρονιά, ακολούθησαν τα φιλμ ‘Το Ταξίδι’ καθώς και ‘Τα Γεμιστά’, η ταινία που έχει ήδη τιμηθεί με 9 βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό: μεταξύ άλλων, Βραβείο “Νέοι σκηνοθέτες’’ (Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθηνών, 2018), Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Σεναρίου (Melbourne City Independent Film Festival 2018), κ.ά. Το 2018, ολοκλήρωσε άλλες δύο ταινίες μικρού μήκους, το ‘Armatoloi’και το ‘Τάμα’, ενώ τον Δεκέμβρη δημιουργεί τη δική του εταιρεία παραγωγής “ Ble Productions.”Tο καλοκαίρι του 2019 δημιούργησε την ταινία μικρού μήκους “Στροφές”.

Το 2020 κυκλοφόρησε διαδικτυακά η ταινία μικρού μήκους “Βουτιά”, ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ, για τα άτομα με αναπηρία με τίτλο “Πώς να εκπαιδεύσεις έναν αντιήρωα.”

 

Δείτε επίσης

VIEW ALL -
TOP