Σπέτσες '21: Στο Σταυροδρόμι της Ιστορίας

Σπέτσες '21: Στο Σταυροδρόμι της Ιστορίας

Σκηνοθεσία: Πάνος Α. Θωμαΐδης
Σενάριο: Κατερίνα Κωνσταντίνου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ζαφείρης Επαμεινώνδας
Μοντάζ: Δημοσθένης Ράπτης
Μουσική: Mίνως Μάτσας
Παραγωγή: Λιλέτ Μπόταση, Inkas Film, Cosmote TV
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 70’
Έτος Παραγωγής: 2021
Γλώσσα: Eλληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά

Περίληψη:

Στις παραμονές της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, οι Σπετσιώτες συνευρίσκονται και συνομιλούν μεταφέροντάς μας τις εκδοχές της ιστορίας όπως αυτή έχει διασωθεί μέσα από την προφορική παράδοση, αλλά και όπως ξαναγράφεται μέσα από τη διαρκή και ενδελεχή μελέτη των τεκμηρίων.

Spetses-21-p - 9 chania film festival
panos-thomaidis - 9 chania film festival

Σκηνοθέτης:

Πάνος Θωμαΐδης

Ο Πάνος Θωμαΐδης είναι σκηνοθέτης, παραγωγός, συνιδρυτής και στέλεχος της ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής οπτικοακουστικών έργων PATH, που εδρεύει στην Αθήνα.

Απόφοιτος του American Film Institute (AFI Center for Advanced Film & Television Studies/Hollywood, CA, USA), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MFA in FILM Directing) από το ACCD (Art Center College of Design, Pasadena, CA, USA) και ΜΒΑ από το ALBA (Athens Laboratory of Business Administration).

Έμπειρος επαγγελματίας, έχει εργαστεί από τα νεανικά του χρόνια στον οπτικοακουστικό κλάδο, στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τη διαφήμιση και τα νέα μέσα, αλλά και στους κλάδους της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, στο χώρο του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Με δημιουργικές, αλλά και διοικητικές ικανότητες, κατείχε αντίστοιχες εργασιακές θέσεις. Σκηνοθέτης, Παραγωγός ή/και Σεναριογράφος σε πάνω από 300 διαφημιστικά σπότς, πολυάριθμα αυτοτελή τηλεοπτικά επεισόδια, ντοκιμαντέρ,εταιρικά videos, industrials και εκπαιδευτικές ταινίες.

Κατείχε στελεχικές θέσεις, όπως αυτές του Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ή του Διευθυντή τμήματος Post Production στη Movielab A.E., εταιρεία του ομίλου της Spot JWT Athens, του Συμβούλου Εταιρικής Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και του Συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Εκσυγχρονισμού σε επιχειρήσεις του οπτικοακουστικού κλάδου.

Δείτε επίσης

VIEW ALL -
TOP