Στο Γύψο

Στο Γύψο

Σκηνοθεσία: Άκης Μελάχρης, Αλέξανδρος-Ρωμανός Λιζάρδος
Σενάριο: Άκης Μελάχρης, Αλέξανδρος-Ρωμανός Λιζάρδος
Animation: Μιχάλης Λουκιανός, Άκης Μελάχρης, Meliss
Μοντάζ: Νίκος Μύρτου
Μουσική: Γιώργος Σιτώτης
Παραγωγή: Άρης Ασημακόπουλος
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 16'
Έτος Παραγωγής: 2021
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά

Ηθοποιοί:

Γιώργος Καραμίχος, Θανάσης Βισκαδουράκης, Τιμόθεος Θάνος, Νίκος Μύρτου, Σαλίνα, Χρήστος Γιακουμόπουλος, Δημήτρης Καραβιώτης, Βασίλης Βασιλάκης, Πετρίνα Καρυδιά, Ευδοξία Κοράνα, Μάτα Κούρτη, Στέργιος Κοράνας, Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

Περίληψη:

Από ένα λάθος χειρισμό που οδήγησε στην κατεδάφιση ενός σωφρονιστικού συστήματος, αλλά και τη μαζική απόδραση των περισσοτέρων έγκλειστων, ο Jail-R... πέφτει στα μαλακά χάνοντας απλά τη δουλειά του. Την περίοδο αποκατάστασης από τα πολλαπλά κατάγματα την περνά στο νέο του πόστο ως security σε τράπεζα. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι πως οι τρεις εγκέφαλοι της απόδρασης ετοιμάζεται να χτυπήσουν το υποκατάστημα όσο εκείνος έχει βάρδια και παραμένει σχεδόν ακίνητος, στο γύψο.

Sto gipso-p - 9 chania film festival
Melahris - Lizardos - 9 chania film festival

Σκηνοθέτης:

Αλέξανδρος-Ρωμανός Λιζάρδος | Άκης Μελάχρης

Ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος θεατρολόγος, casting director, παρουσιαστής και κριτικός κινηματογράφου. Μαζί με τον Στάθη Αθανασίου ανέλαβαν το EPK της ταινίες «Before Midnight». Δούλεψε μεταξύ άλλων ως συνεργάτης του Μάκη Γαζή στο casting της ταινίας «Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life» και ανέλαβε την επιμέλεια σεναρίων, την παραγωγή και εκτέλεση παραγωγής ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους. Ως παρουσιαστή τον είδαμε στις εκπομπές της ΕΡΤ «Κινηματογραφική Λέσχη», «Ο Δρόμος για τα IRIS», «ArtERT», «Έργα και Ημέρες» και ήταν ο κεντρικός σχολιαστής της Eurovision το 2017 μαζί με τη Δάφνη Σκαλιώνη. Έχει σκηνοθετήσει βίντεοκλιπ, installation clips και art videos, ταινίες μικρού μήκους, επεισόδια τηλεοπτικών εκπομπών και τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ. Στην ΕΡΤ υπήρξε σύμβουλος ξένου προγράμματος και μέλος σε επιτροπές χρηματοδότησης σεναρίων ταινιών μεγάλου μήκους. Έχει χαρίσει τη φωνή του σε animation.

Ο Άκης Μελάχρης είναι animator και δημιουργός comics. Στο βιογραφικό του υπάρχουν animation τίτλοι ταινιών (όπως στα «Χρυσά Μήλα Των Εσπερίδων»), εκπαιδευτικά βιβλία και συνεργασίες με εφημερίδες και περιοδικά. Έχει δημιουργήσει το διαδραστικό ιντερνετικό cartoon «Ιλιάδα ΙΙ-Η Επιστροφή» που κυκλοφόρησε το 2003 ενώ λίγο καιρό αργότερα διανεμήθηκε μέσω περιοδικού μεγάλης κυκλοφορίας.

Δείτε επίσης

VIEW ALL -
TOP