Περίπατος στον Σταυρό Ακρωτηρίου και προβολή της ταινίας του Προκόπη Δάφνου, «WALTER LASSALLY, Ο Πλανόδιος Οπερατέρ»

Το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων σας καλεί σ’ ένα περίπατο στον Σταυρό Ακρωτηρίου, τον τόπο που γυρίστηκε ο «Ζορμπάς». Πρόκειται για μια ξενάγηση, σημείο αναφοράς στον μυθικό Ζορμπά και στον συγγραφέα του, Νίκο Καζαντζάκη και την ταινία, που τα καρέ της, έγιναν η απόλυτη τουριστική διαφήμιση για την Κρητική Γη. Ο Ηθοποιός & Συλλέκτης Λευτέρης Λαμπράκης ξετυλίγει το νήμα των αναμνήσεών του από τη συνάντηση με τον Walter Lassally, τον άνθρωπο που με την κινηματογραφική του κάμερα αιχμαλώτισε τις ομορφιές του τόπου μας και που στον ίδιο χάρισε βραβείο Όσκαρ. Τα γυρίσματα της ταινίας κράτησαν συνολικά δεκαέξι εβδομάδες εκ των οποίων οι πέντε εβδομάδες στον Σταυρό.

Στα πλαίσια της ξενάγησης θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ενορίας Κουνουπιδιανών η προβολή της ταινίας του Προκόπη Δάφνου, «WALTER LASSALLY, Ο Πλανόδιος Οπερατέρ», με την παρουσία του Σκηνοθέτη.

Θα γίνει χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. και Πρεσβευτή του Ελληνισμού κ. Στασινάκη Γεώργιο, καθώς και αναφορά στη σχέση Καζαντζάκη - Ζορμπά: Από τη φιλία στο μυθιστόρημα και τον κινηματογράφο, από τον κ. Σήφη Μιχελογιάννη, Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. και Υπεύθυνο Τομέα Κρήτης.

Θα υπάρξει φιλοξενία από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Σταυρού.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με τη Συνδιοργάνωση του Δήμου Χανίων και τη Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη σας προσκαλεί στη ξεχωριστή αυτή εμπειρία. Η μεταφορά θα γίνει με Λεωφορείο που θα αναχωρήσει από το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το χώρο που φιλοξενεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

  • Αναχώρηση με λεωφορείο από το Πνευματικό Κέντρο στις 10:00 π.μ. την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
  • Προβολή της ταινίας του Προκόπη Δάφνου, «WALTER LASSALLY, Ο Πλανόδιος Οπερατέρ» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ενορίας Κουνουπιδιανών
    Ώρα 10:45 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ!

TOP