Εξ αποστάσεως εκπαίδευση και πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Στις δυσκολίες των ημερών συνεχίζουμε με εξ αποστάσεως δράσεις!

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Κινηματογραφική Λέσχη στο Σχολείο”, που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, προσκαλεί όσους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μια ταχύρυθμη εφαρμογή της δράσης:

elesxi / Κινηματογραφικής Λέσχης στο Σχολείο

Εξ Αποστάσεως Εκπαιδευτική Δράση με σύγχρονη και ασύγχρονη μορφή.

Δράση προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ημερών, καθώς και στο πνεύμα των Οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για δράσεις σε σύγχρονη και ασύγχρονη μορφή, με ενδεικτικές δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνονται και αξιοποίηση των τεχνών ως δυνατότητα εναλλακτικών προσεγγίσεων και εμβάθυνσης στη δημιουργική αξιοποίηση του σχολικού προγράμματος (ΥΠΑΙΘ 39676/Δ2/20-3-2020).

Στο πλαίσιο αυτό, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, καταθέτει την πρότασή του για μια εκπαιδευτική δράση με τον τίτλο E-LESXI / ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν.

Σημειώνουμε, ότι η δράση προσφέρεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Για περισσότερες πληροφορίες (στάδια και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης) καθώς και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να ανατρέξετε στις διευθύνσεις:

www.cff-e-edu.gr και www.chaniafilmfestival.com

Ξεκινά η Εκπαιδευτική Πλατφόρμα του CFF!
Μένουμε σπίτι και συνεχίζουμε εξ αποστάσεως τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα!

Παράλληλα συνεχίζονται εξ αποστάσεως τα 3 ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ τα οποία παρακολουθούν εκπαιδευτικοί και άλλοι φίλοι του κινηματογράφου από τον Οκτώβριο του 2019.

Έτσι, από σήμερα, μπαίνει σε λειτουργία η ΝΕΑ σελίδα των εξ αποστάσεων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων καθώς και η σχετική πλατφόρμα σύγχρονης και ισόχρονης εκπαίδευσης που σχεδιάστηκαν για να εξυπηρετήσουν σταδιακά τις ανάγκες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ.

Στην πρώτη αυτή περίοδο η πλατφόρμα θα συμβάλει στην ομαλή ολοκλήρωση των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ από το φθινόπωρο θα φιλοξενήσει το σύνολο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Καθημερινές Προβολές Ταινιών Μικρού Μήκους

Τέλος, συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι καθημερινές (9 – 9:30μμ) προβολές ταινιών από τη σελίδα μας στο Facebook και το κανάλι μας στο Youtube.
Ένα καθημερινό ραντεβού με προβολή, κυρίως, ταινιών μικρού μήκους. Ντοκιμαντέρ, μυθοπλασία, animation. Ταινίες για μικρούς και μεγάλους.
Ταινίες που δημιούργησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων καθώς και άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων απ΄όλη την Ελλάδα.
Αλλά και ταινίες επαγγελματιών και ερασιτεχνών δημιουργών από την Ελλάδα και τον κόσμο. Ταινίες κλασικές αλλά και σύγχρονες. Ταινίες που μας παραχωρούν οι δημιουργοί και οι παραγωγοί τους στηρίζοντας την όλη προσπάθεια.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία!