Ταινίες, διεθνείς παραγωγές, με φόντο το ελληνικό φυσικό κάλλος

Πολλές μεγάλες διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές χρησιμοποίησαν ως κινηματογραφικά πλατό τα νησιά του Αιγαίου. Οι ταινίες αυτές ανέδειξαν την αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά, καθιστώντας την Ελλάδα τον απόλυτο τουριστικό προορισμό. Καλοκαιρινές ταινίες λουσμένες στο φως, τα κύματα και τα χρώματα της ποίησης του Ελύτη, που «χτύπησαν κόκκινο» στο κινηματογραφικό Box office, φέρνοντας χιλιάδες τουρίστες στη χώρα μας.

Films in Greece - CFF

Summer lovers, 1982

Μετά το περίφημο «Grease» και τη «Γαλάζια Λίμνη», ο Randal Kleiser γυρίζει τους «Εραστές του Καλοκαιριού» στο νησί της Σαντορίνης. Ένα ζευγάρι Αμερικανών φτάνει για διακοπές στο νησί και γνωρίζεται με μια γαλλίδα αρχαιολόγο. Οι τρεις τους θα ζήσουν ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Το λευκό του νησιού και το γαλάζιο της θάλασσας, σε συνδυασμό με ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα θα κάνουν τους τουρίστες να φτάνουν ορδές στο νησί για να γευτούν το ελληνικό καλοκαίρι. Motto της ταινίας: το καλοκαίρι που δεν θα ξεχάσεις ποτέ!!!

Summer Lovers - CFF

Απέραντο Γαλάζιο, 1988

Ένας ύμνος στην Ελλάδα και στις βαθιές ελληνικές θάλασσες το «The Big Blue» του Luc Besson. Αφηγείται τη ζωή των ελεύθερων δυτών στα μαγικά νερά της Αμοργού. Τεράστιες υποβρύχιες σκηνές δείχνουν την ομορφιά του βυθού του Αιγαίου, αλλά και την ομορφιά των νησιών της Αμοργού και της Ίου. Η ταινία έκανε μόδα την Αμοργό φέρνοντας τουρίστες απ’ όλη την Ευρώπη. Μια ταινία, από την αρχή μέχρι το τέλος της, απόλυτη τουριστική καμπάνια!!!

The Big Blue - CFF

Mamma Mia, 2008

Το γνωστό μιούζικαλ «Mamma Mia», με τη μουσική και τα τραγούδια των Abba, γυρίστηκε στην Σκιάθο και τη Σκόπελο, αλλά και το Πήλιο, αναδεικνύοντας μαγικές εικόνες από τις ωραιότερες παραλίες των αιγαιοπελαγίτικων νησιών. Μάλιστα, η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας έγινε στη Σκιάθο. Το νησί μπήκε στο χάρτη των απόλυτων καλοκαιρινών διακοπών και η Ελλάδα, για άλλη μια φορά, έγινε ο απόλυτος προορισμός.

Mamma Mia - CFF

Συνεχίζεται…

Δείτε Επίσης

VIEW ALL -
TOP