1894 – Αδελφοί Λυμιέρ. Οι Πατέρες του Κινηματογράφου

Στις 13 Φεβρουαρίου 1894, οι Γάλλοι αδελφοί Auguste και Luis Lumière (Ογκύστ και Λουί Λυμιέρ) εφηύραν τον Κινηματογράφο, μία μηχανή λήψης, προβολής και εκτύπωσης του φιλμ. Παρόλο που η απαρχή της δημιουργίας ταινιών είναι ακαθόριστη, η δημόσια προβολή δέκα ταινιών μικρού μήκους των αδελφών Lumière, στις 28 Δεκεμβρίου 1895 στο Παρίσι, αποτελεί αναμφισβήτητα την «πρεμιέρα» των προβαλλόμενων κινηματογραφικών ταινιών. Η ποιότητα, η προοπτική και η ορμή του Κινηματογράφου Lumière, τον οδήγησε σε παγκόσμια αποδοχή και επιτυχία.

CFF - Lumiere Βrothers

Η ταινία Sortie de l'usine Lumière de Lyon / Η έξοδος των εργατών από το εργοστάσιο Λυμιέρ στη Λυών, (1895) διάρκειας 46 δευτερολέπτων, του Louis Lumière, θεωρείται η «πρώτη αληθινή κινηματογραφική ταινία».

CFF - La Sortie De lUsine Lumière À Lyon

Οι αφίσες από τις πρώτες προβολές ταινιών των Αδελφών Λυμιέρ.

Το 1896, παρουσιάστηκε η πιο σημαντική ταινία στην ιστορία του Κινηματογράφου, με μοναδική επίδραση στο κοινό, το φιλμ L’ arrive d’ un train en gare de La Ciotat /Η άφιξη του τρένου στο σταθμό Λα Σιοτάτ. Οι θεατές έτρεχαν πανικόβλητοι, πιστεύοντας ότι το τρένο που έβλεπαν στο πανί ερχόταν καταπάνω τους!

CFF - LArrivée dun train en gare de La Ciotat

Το «Le Grand Café Capucines» / «Το Μεγάλο Καφέ των Καπουτσίνων», στο Παρίσι, όπου έγιναν οι πρώτες προβολές, το 1895. Φωτογραφίες του Καφέ όπως είναι σήμερα.

Δείτε Επίσης

VIEW ALL -
TOP