κι άλλες ταινίες, διεθνείς παραγωγές,… «γυρισθείσες εν Ελλάδι»

Ταινίες, διεθνείς παραγωγές, που πρόβαλλαν τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μια ιδιόμορφη τουριστική καμπάνια η οποία βοήθησε να γίνει η Ελλάδα «μόδα».

Made In Greece - CFF

Der Kosak und die Nachtigall (Ο Κοζάκος και τ’ αηδόνι) 1935

Το 1935, γυρίζεται στην Ελλάδα μια μικρή αυστριακή παραγωγή με τίτλο «Ο Κοζάκος και τ’ αηδόνι». Πρόκειται για την πρώτη ταινία, διεθνή παραγωγή, που γυρίστηκε στη χώρα μας. Διπλωμάτες, κατάσκοποι και έρωτες πλέκουν ένα μελόδραμα με στοιχεία θρίλερ. Η σκηνοθεσία είναι του Phil Jutzi. Πρωταγωνιστούν οι Γιαρμίλλα Νοβότνα, Ιβάν Πέτροβιτς και Γκρέτα Μπάουρους. Στο ελληνικό πρόγραμμα της ταινίας τονίζεται ότι είναι «γυρισθείσα εν Αθήναις και εν Αιγύπτω».

Kosak und die Nachtigall - CFF

Boy on a Dolphin (Το παιδί και το δελφίνι) 1957

Η ταινία είναι γυρισμένη στην Ύδρα, στη Ρόδο, στη Μύκονο, στα Μετέωρα, αλλά και στο βράχο της Ακρόπολης. Στη μεταπολεμική Ελλάδα, μια όμορφη δύτης σφουγγαριών (Σοφία Λόρεν) ανακαλύπτει ένα αρχαίο γλυπτό που αναπαριστά ένα αγόρι πάνω σε ένα δελφίνι. Προσπαθεί να το πουλήσει στον υψηλότερο πλειοδότη, αλλά ερωτεύεται ένα αρχαιολόγο (Άλαν Λαντ) και αλλάζει τα σχέδιά της. Μια ταινία με υπέροχα υποβρύχια πλάνα. Σημαντικές παρουσίες στο φιλμ εκείνες του Κλίφτον Γουέμπ και του δικού μας Αλέξη Μινωτή. Λεπτομέρεια, ο μουσικός Τώνης Μαρούδας που συνοδεύει την πρωταγωνίστρια στο τραγούδι, Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη.

Boy On A Doplhin - CFF
Boy On A Doplhin - CFF
Boy On A Doplhin - CFF
Boy On A Doplhin - CFF
Boy On A Doplhin - CFF

The Guns of Navarone (Τα κανόνια του Ναβαρόνε) 1961

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο και τη Σύμη. Πρόκειται για πολεμικό δραματικό έργο του συγγραφέα Carl Foreman -ήταν στην black list του Χόλλυγουντ - με αναφορά στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η σκηνοθεσία είναι του J. Lee Thompson. Επικό έργο, επική παραγωγή με τεράστια ονόματα του κινηματογραφικού κόσμου όπως ο Γκρέγκορι Πεκ, ο Άντονι Κουίν, ο Ντέιβιντ Νίβεν, η Τζία Σκάλα και η Ειρήνη Παπά.

Η παγκόσμια πρεμιέρα έγινε στον Κινηματογράφο Παλλάς, στην Αθήνα, με όλες τις χολλυγουντιανές προδιαγραφές, παρουσία του Γκρέγκορι Πεκ και της Ειρήνης Παπά. Παραβρέθηκε όλη η βασιλική οικογένεια αλλά και σύσσωμο το Ελληνικό Θέατρο.

The Guns of Navarone - CFF
The Guns of Navarone - CFF
The Guns of Navarone - CFF

Δείτε Επίσης

VIEW ALL -
TOP