Σερ Σον Κόνερι (Sir Sean Connery)

Εδιμβούργο 25 Αυγούστου 1930 – Μπαχάμες 31 Οκτωβρίου 2020

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, απεβίωσε ο Σερ Σον Κόνερι (Sir Sean Connery), σε ηλικία 90 ετών. Έφυγε στον ύπνο του, στο σπίτι του στις Μπαχάμες.

CFF - Sean Connery

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός έγινε διάσημος από το θρυλικό ρόλο του Τζέιμς Μποντ, του πράκτορα «007». Ήταν ο πρώτος ηθοποιός που υποδύθηκε το ρόλο αυτό στη Μεγάλη Οθόνη, τον υποδύθηκε συνολικά στις επτά πρώτες ταινίες που γυρίστηκαν με τις περιπέτειες του Μποντ. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ήταν ο καλύτερος «007». Άλλες σημαντικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ήταν «Το κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία», «Το Όνομα του Ρόδου», «Ο Βράχος», «Οι Αδιάφθοροι».

Η καριέρα του Σον Κόνερι διήρκησε αρκετές δεκαετίες και ο ηθοποιός κατέκτησε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων, το βραβείο Όσκαρ, δύο βραβεία Bafta και τρείς Χρυσές Σφαίρες. Το Όσκαρ ο Κόνερι το παρέλαβε το 1988, για το ρόλο του Ιρλανδού αστυνομικού στην ταινία «Οι Αδιάφθοροι», (The Untouchables).

Το 2000, χρήστηκε Ιππότης από τη Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ.

Τον περασμένο Αύγουστο, στα 90α γενέθλιά του, «ανέβασε» στο διαδίκτυο, λόγω κορονοϊού, ένα πανό που έγραφε «Ελάτε σε Επαφή».

CFF - Sean Connery
CFF - Sean Connery
CFF - Sean Connery
CFF - Sean Connery
CFF - Sean Connery
CFF - Sean Connery
CFF - Sean Connery

Δείτε Επίσης

VIEW ALL -
TOP