Πρεμιέρα στο 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Πλήθος κόσμου και σημαντικές προσωπικότητες στη μεγάλη γιορτή της Τέχνης και του Πολιτισμού

Με την ταινία “Στέλλα” του Μιχάλη Κακογιάννη ξεκίνησε το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) πραγματοποιείται φέτος από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου με περισσότερες με 150 ταινίες στο κεντρικό του πρόγραμμα, με αρκετά και ιδιαίτερα παράλληλα προγράμματα, με 100 ανθρώπους από τον χώρο του Κινηματογράφου και της εκπαίδευσης και άλλα πολλά.

Η κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων πλημμύρισε από κόσμο, φίλους του πολιτισμού και του κινηματογράφου που παρακολούθησαν την εμβληματική ταινία “Στέλλα” του Μιχάλη Κακογιάννη σε μια νέα ψηφιακή έκδοση για τις ανάγκες του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τίμησε με την παρουσία της και η γνωστή ηθοποιός κ. Τατιάνα Παπαμόσχου, βραβευμένη για την ταινία “Ιφιγένεια” του Μιχάλη Κακογιάννη.

Οι εκ των διοργανωτών Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης στους τομείς Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας, Κοινωνικής Οικονομίας κ. Αντώνης Παπαδεράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την ποιοτική άνοδο της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια και τόνισαν ότι θα την ενισχύσουν με κάθε δυνατό τρόπο και στο μέλλον, διότι αποτελεί σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και την κοινωνία των Χανίων και ευρύτερα της Κρήτης.

Στον σπουδαίο εκπαιδευτικό χαρακτήρα του φεστιβάλ μέσω των “Εργαστηρίων και προβολών” για μαθητές που περιλαμβάνονται στο πρωινό πρόγραμμα του Chania Film Festival αναφέρθηκε ο Διευθυντής της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Χανίων κ. Στέλιος Ζερβάκης, ενώ η νέα πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης κ. Σοφία Μαλανδράκη αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου έχει προοδεύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα τελευταία χρόνια. Tην εμβληματική ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη “Στέλλα” προλόγισε Μουσικοθεατρική παράσταση του σολίστ Γιώργου Σαλτάρη, σε ερμηνεία της Φρόσως Κοσσυβάκη, η οποία καθήλωσε το κοινό που κατέκλυσε την Κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αφού συνεχάρη τον Διευθυντή του Chania Film Festival Ματθαίο Φραντζεσκάκη για την πρόοδο που έχει παρουσιάσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, βράβευσε αφενός την ηθοποιό Τατιάνα Παπαμόσχου για την προσφορά της στην Τέχνη και στον Πολιτισμό, αφετέρου την Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου Διευθύντρια  Παραγωγής και Καλλιτεχνικού Σχεδιασμού του Ιδρύματος “Κακογιάννη”.

Την Πέμπτη (24/10) ξεκινάει η κανονική ροή προγράμματος του Chania Film Festival με τα πρωινά εργαστήρια και προβολές για μαθητές σχολείων και με τις τρεις ζώνες ταινιών το απόγευμα, από τις 18:00 έως τις 00:00. Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ είναι σε ισχύ το “κοινωνικό” εισιτήριο, αφού το κοινό έχει τη δυνατότητα να κρατάει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που θα διανεμηθούν σε κοινωφελή ιδρύματα της πόλης.

Ραδιοφωνική μετάδοση εκπομπών μέσα από τον χώρο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων πραγματοποιεί και φέτος το Δίκτυο Fm 91,5.

Το  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα

τελούν υπό την Αιγίδα:
 των Υπουργείων

Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Πολιτισμού και Αθλητισμού,

Τουρισμού

και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

υποστηρίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων,

σχεδιάζονται και υλοποιούνται

από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης,

αποτελούν συνδιοργάνωση

της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,

του Πνευματικού Κέντρου Χανίων,

των Δήμων Χανίων και Πλατανιά

και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

και έχουν τη συνέργεια των σημαντικότερων φορέων  του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Μεγάλος Χορηγός  COSMOTE  TV

Χορηγοί

Πλαίσιο / Βοτανικό Πάρκο  / SAMARIA / ΜΟΝΤΕΡΝΟ

ΑΝΕΚ Lines + Blue Star / SYNKA   /  ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ  / ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ